Nieuws

Droneshow Amsterdam vindt alsnog doorgang

De droneshow boven de A’DAM Toren die eigenlijk gepland stond voor de jaarwisseling, maar afgeblazen werd wegens slecht weer, vindt maandagavond alsnog plaats. Vanaf 20:23 zullen 600 drones gelijktijdig de lucht in gaan om gezamenlijk een serie afbeeldingen en figuren te vormen. De lichtshow is onder andere te zien vanaf de kades rond het IJ.

Virtueel vuurwerk

Harde wind en regen leidden op oudjaarsdag tot een annulering van de virtuele vuurwerkshow met drones vanaf de A’DAM Toren. Ook een droneshow die zou plaatsvinden boven het Zuiderpark in Apeldoorn werd afgelast.

De show die gepland stond voor Amsterdam gaat na overleg tussen de organisatie en de gemeente op maandag 2 januari om 20:23 alsnog door. Deze show is gechoreografeerd op muziek. Toeschouwers kunnen de soundtrack online beluisteren. In totaal zullen 600 drones simultaan vliegen en diverse figuren afbeelden.

De show kan het beste bekeken worden vanaf de kades rond het IJ, en in alle omliggende woonwijken in Amsterdam Noord, van NDSM en Overhoeks tot de Van der Pekbuurt en het IJplein.

Terugkijken

Het vuurwerk en de droneshow terugkijken? Dat kan via onderstaande video, die werd opgenomen door één van de toeschouwers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier