Video

Kijken: waanzinnige FPV-beelden geschoten met de Banshee x8 Cinelifter drone

Onlangs werd de Banshee x8 Cinelifter drone geïntroduceerd, een FPV-drone die met gemak een zware cinemacamera kan tillen. De drone werd mede ontwikkeld door top-dronepiloot Johnny FPV, van wie je op Dronewatch in het verleden al tal van bloedstollende dronevideo’s voorbij hebt zien komen. De introductievideo voor de cinelifter bevat in ieder geval de meest waanzinnige shots.

Hollywood ontdekt FPV

Steeds vaker worden FPV-drones ingezet voor Hollywoodproducties, zoals Red Notice. Maar dan kom je niet meer weg met een GoPro-cameraatje. Regisseurs willen alleen het beste van het beste op cinemagebied en dat betekent dat ook zware camera’s van topmerken als RED en Arri de lucht in moeten.

In de afgelopen paar jaar heeft FPV-legende Johnny FPV zijn ervaring ingezet om een nieuw model cinelifer te ontwikkelen, zoals FPV-drones in deze klasse ook wel genoemd worden. Het resultaat is de Banshee x8 Cinelifter, die snelheden tot ruim boven de 100 km/uur mogelijk maakt met de wendbaarheid van een racedrone.

3 belangrijke pijlers

In de woorden van Johnny zelf: “De afgelopen twee en een half jaar heb ik de Banshee x8 cinelifter in zijn verschillende prototypefasen gevlogen. Deze drone heeft me de mogelijkheid gegeven om met de RED Komodo-bioscoopcamera te vliegen met vergelijkbare vliegprestaties als die van een traditionele 5-inch FPV-drone, wat voorheen als een onmogelijke prestatie werd beschouwd.

Mijn carrière, kansen en de kwaliteit van mijn werk zijn vertienvoudigd onder deze drone, en ik ben enorm opgewonden om eindelijk de definitieve versie van de Banshee met jullie allemaal te delen. Het is ontworpen met 3 belangrijke pijlers in gedachten: eenvoud, vluchtprestaties en efficiënte workflow op de set.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier