Incident

Netflix-ster zwaargewond na aanvaring met cameradrone

De Taiwanese acteur en Netflix-ster Kai Ko is zwaargewond geraakt aan zijn gezicht nadat hij op de set per ongeluk in aanraking kwam met een cameradrone. Zijn jukbeen werd tot op het bot opengesneden door een van de propellers. In het ziekenhuis werden tientallen hechtingen aangebracht. Het incident vond eind vorig jaar plaats, maar is nu pas in de openbaarheid gekomen.

Close-up

Het voorval vond plaats tijdens opnames voor de serie Agent From Above, de duurste Netflixproductie in Taiwan tot nu toe. Het was de bedoeling dat de drone tijdens een actiescène een close-up shot zou maken van acteur Kai Ko. Maar op een gegeven moment ging er iets mis met de drone, waarna een van de propellers de acteur in zijn gezicht raakte. De acteur werd hevig bloedend naar het ziekenhuis gebracht en ontving daar 20-30 hechtingen.

“Kai Ko was betrokken bij een drone-ongeluk tijdens de productie van ‘Agent From Above’ op 27 december 2022. De shoot verliep binnen de standaard veiligheidsrichtlijnen. De propellerbladen van de drone waren afgeschermd door een beschermende ring en er was geen sprake van een explosie of versplinterende propellerbladen, zoals gemeld in sommige artikelen”, aldus een verklaring van mm2 en Good Films.

Filmwerk onderbroken

De 31-jarige Kai Ko brak in 2011 door met de film You Are the Apple of My Eye. Hij kreeg diverse onderscheidingen voor zijn vertolking van de hoofdrol. In Agent From Above speelt hij een afgekickte drugsverslaafde die wordt gerekruteerd om bevelen van de legendarische Chinese god San Tai Zi uit te voeren als verlossing voor zijn zonden. Het filmwerk is tijdelijk onderbroken.

“We betreuren het ten zeerste dat het ongeval heeft plaatsgevonden en Kai’s wangen heeft verwond. Kai kreeg onmiddellijk medische hulp en zijn managementteam heeft ook microstitching voor hem geregeld. Het productieteam betreurt het incident en onderzoekt de zaak verder. We hebben het filmen voor onze hoofdrolspeler Kai tijdelijk onderbroken om hem de tijd te geven om uit te rusten en te herstellen. We kijken er naar uit om hem weer op de set te hebben als hij volledig hersteld is.”

De acteur is zelf nog niet ingegaan op het incident, maar plaatste onlangs wel twee Instagram Stories. De eerste was een foto van Yoda met de woorden “May the Force be with me” en de tweede toonde een foto van Slam Dunk’s Hanamichi Sakuragi met de woorden “I will be back very soon”.

Drones op de set

Drones zijn niet meer weg te denken uit de filmwereld. Niet alleen voor het maken van establishing shots op enige afstand van de acteurs: steeds vaker worden ook FPV-drones ingezet voor het opnemen van actiescènes. Zogenaamde CineLifters beschikken over krachtige motoren en zeer snel draaiende propellers om het gewicht van zware filmcamera’s te kunnen torsen. Het is niet ondenkbaar dat dit type drone betrokken was bij dit incident.

(bron: Variety)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Netflix-ster zwaargewond na aanvaring met cameradrone

 • Dronewatch , verkeerde persoon (Pierre Ngo, acteur uit Hong Kong) in de foto.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Excuses. Foto is inmiddels vervangen. Hierop is ook de snee te zien die de propeller heeft gemaakt, vlak onder zijn oog.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier