Nieuws

Amazon Prime Air ontslaat 80% van flight operations personeelsbestand

Internetretailer Amazon heeft 80% van het Prime Air-personeelsbestand dat zich bezig houdt met drone delivery vluchtuitvoeringen ontslagen zonder enige waarschuwing vooraf. Dat meldt de Amerikaanse blog DroneXL. De ontslagronde zou alle vier de locaties in de VS waar Amazon experimenteert met dronebezorging betreffen. Ook het safety team zou getroffen zijn.

Kostenreductie

Het ontslag van een groot deel van de medewerkers die zich met drone delivery bezighouden treft teams in Lockeford, College Station, Seattle en Pendleton. Ook zouden er medewerkers van het Amazon Prime Air safety team ontslagen zijn. Een kostenreductie zou ten grondslag liggen aan de ontslagronde.

“De bezuinigingen waren niet gebaseerd op verdienste, [maar] strikt op salaris. Ze hebben alleen het goedkopere personeel behouden”, vertelde een bron met kennis van de ontslagen aan DroneXL. En volgens CNBC zou het management e-mails hebben rondgestuurd met daarin de mededeling dat de betreffende medewerkers ‘snel geïnformeerd’ zullen worden over hun ontslag.

De ontslagen onder het vluchtuitvoeringspersoneel vonden plaats terwijl dronevluchten met bestellingen naar klanten gewoon doorlopen. Ook loopt er momenteel een testtraject voor de typecertificering van een nieuwe type delivery drone van Amazon.

Volgens een bron van DroneXL legt Amazon de ongelukkige gang van zaken uit als een ‘leerervaring’ voor degenen die nog steeds werken in het drone-bezorgprogramma van de retailer. De meeste mensen die nog steeds werkzaam zijn bij Prime Air zijn echter actief naar ander werk aan het zoeken, wat volgens de bron impliceert dat het drone-bezorgprogramma ‘momenteel dood is’.

Eerdere ontslagen

Het nieuws over deze nieuwe ontslagronde staat niet op zichzelf. Anderhalf jaar geleden snoeide Amazon ook al flink in de teams die zich bezig hielden met drone delivery. Kortgeleden kwam een medewerker in het nieuws die Amazon aanklaagt vanwege een ontslag nadat hij intern veiligheidsissues aan de kaak stelde.

De MK27 delivery drone van Amazon Prime Air.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier