Gerucht

DJI komt donderdag met instapmodel Mini 2 SE

Komende donderdag zal DJI de Mini 2 SE introduceren, een nieuw instapmodel drone met een wat lager prijskaartje. Dat blijkt uit een uitgelekte teaserafbeelding. De nieuwe drone filmt naar verluidt in maximaal 2,7K resolutie. Voor de transmissie zou DJI gekozen hebben voor OcuSync 2. Onduidelijk is nog of de drone ook in Europa uitgebracht zal worden en zo ja, welk Cx-label de drone dan heeft.

Mini 2 SE

De introductie van de DJI Mini 2 SE op 9 februari aanstaande volgt uit onderstaande teaserafbeelding, welke als eerste door geruchtenmachine @DealsDrone online werd gezet. Op de afbeelding is duidelijk zichtbaar dat het om de Mini 2 SE gaat. Ook zijn er inmiddels foto’s uitgelekt van de verpakking van de drone.

De toevoeging ‘SE’ staat voor Special Edition, DJI-taal voor afgeslankte versie. Door gebruik te maken van componenten van een vorige generatie drone – in dit geval de DJI Mini 2 – en sommige specs iets terug te schroeven is DJI in staat om nieuwe modellen tegen lagere prijzen te introduceren.

Specs

Als het gaat om de specs van de drone had de Braziliaanse website DroneFriendly halverwege januari al het een en ander te melden. Volgens een uitgelekte Quick Acces Guide filmt de Mini 2 SE in maximaal 2,7K resolutie (geen 4K dus zoals bij de Mini 2) en fotografeert de drone met 12 megapixels.

Voor de bediening van de drone lijkt het erop dat de welbekende RC-N1 controller wordt meegeleverd. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat er gebruik gemaakt wordt van OcuSync voor de datatransmissie. Dat levert een heel wat stabielere verbinding op dan het geval was met de wifi-techniek van voorganger Mavic Mini SE.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog onduidelijkheid of de Mini 2 SE ook uitgebracht zal worden in de EU, en wat de verkoopprijzen worden. Ook is nog niet bekend of de drone in dat geval een C0-label zal hebben voor drones die ook boven mensen gevlogen mogen worden in Open categorie A1.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier