Productnieuws

DJI introduceert Mini 2 SE: instapmodel drone met 2,7K video

DJI heeft een nieuw instapmodel drone geïntroduceerd: de Mini 2 SE. De nieuwe drone kan filmen in 2,7K resolutie en fotografeert met 12 megapixels. De vliegtijd bedraagt maximaal 31 minuten, en dankzij O2 transmissietechnologie profiteren gebruikers van een stabiele verbinding. De drone krijgt een prijskaartje van 389 euro en is leverbaar vanaf 22 maart.

Verder voortborduren

Met de Mini 2 SE borduurt DJI verder voort op het succesvolle Mini-platform. De drones in deze serie worden gekenmerkt door een laag gewicht, van net geen 250 gram. Dat betekent dat ze in veel landen in de allerlaagste risicocategorie gebruikt mogen worden. Zo hoef je in de EU geen dronebewijs te hebben om te mogen vliegen met een DJI Mavic Mini, Mini 2 of Mini 3. Wel is registratie verplicht.

De nieuwe Mini 2 SE weegt 249 gram. De drone biedt een drie-assig gestabiliseerde 1/2.3″ CMOS camera, die in maximaal 2,7K resolutie kan filmen. Fotograferen is mogelijk met 12 megapixels. Door middel van QuickShots en Panorama is het eenvoudig om snel creatieve resultaten te bereiken. De meegeleverde controller werkt op basis van O2 transmissietechnologie, met een paar kilometer bereik.

De Mini 2 SE is vooral geschikt voor beginnende dronevliegers die hun eerste stappen willen zetten op het gebied van dronevideo en dronefotografie. Wie wil kunnen filmen in 4K kan beter kiezen voor de wat duurdere Mini 3, of voor de Mini 3 Pro, die naast nog uitgebreidere cameramogelijkheden ook beschikt over sensoren voor obstakeldetectie.

Prijs en beschikbaarheid

De drone krijgt een prijskaartje van 389 euro. De Fly More Combo, met drie accu’s, charging hub, reservepropellers en draagtas, gaat 529 euro kosten. Vanaf 22 maart kan de DJI Mini 2 SE besteld worden bij DJI en retailers.

De DJI Mini 2 SE Fly More Combo.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier