Video

Kijken: verbluffende FPV-one-taker loopt oneindig door

Drone-cinematograaf Emil Khaziev heeft het fenomeen FPV one-taker naar een hoger level gebracht met een dronevideo die oneindig lijkt door te lopen. Het shot, dat niet zou misstaan in een actiefilm zoals Need for Speed, werd opgenomen met een First Person View (FPV)-drone. Tijdens het maken van het shot moest de dronepiloot van locatie veranderen om het signaal niet te verliezen.

Actieshot

De korte actievideo, gemaakt door drone-cinematograaf Emil Khaziev en geregisseerd door Mikhail Parkhomenko, begint met een man die zijn laptop sluit in een appartement.

De man pakt vervolgens zijn motorhelm en handschoenen uit zijn raamkozijn. Terwijl hij dit doet, vliegt de drone door het raam naar buiten om vervolgens een duikvlucht naar beneden te maken. De drone vliegt vervolgens een tunnel in om daar een een auto te gaan achtervolgen. We zien hoe de man, die inmiddels op zijn motorfiets zit, een pakketje aflevert bij een van de passagiers in de rijdende auto.

De drone gaat vervolgens het voertuig in en filmt terwijl de passagier op de voorbank de inhoud van het afgeleverde pakket controleert. De passagier is niet tevreden met het pakket en gebaart naar de chauffeur om de man op de motor te vermoorden. De bestuurder trekt zijn pistool en schiet. De scène in de tunnel verschijnt daarna op het scherm van de laptop waarmee de video begon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mikhail Parkhomenko (@parh0)

Uitdagend proces

In een behind the screens-video onthult Khaziev het ingewikkelde proces achter het maken van de video. Daarbij moest één van de de acteurs de drone uit de lucht pakken en deze het voertuig in trekken. Precies op dat moment moest de dronepiloot van positie veranderen zodat hij het signaal niet zou verliezen.

“De grootste uitdaging vanuit mijn perspectief van ons project was de ontvangst van het videosignaal. De totale afstand was groot met bovendien complex terrein, dus het vinden van een goede plek om de drone te besturen was in het begin nogal een probleem”, schrijft Khaziev. “Tijdens het oefenen realiseerden we ons dat als we de vlucht in de kamer beginnen, ik het signaal zou verliezen in het midden van de tunnel. Daardoor zouden we de tweede helft van de video niet kunnen opnemen. Dus de enige optie was om snel van positie te veranderen tijdens de passage in de auto, aangezien de drone op dat moment niet vloog.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mikhail Parkhomenko (@parh0)

(via PetaPixel)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier