Opmerkelijk

Cupidrone verspreidt bloemen in centrum Utrecht

Het is vandaag 14 februari, oftewel Valentijnsdag. In Utrecht zullen wandelende stelletjes verrast worden door bloemen met gedichtjes die letterlijk vanuit de lucht lijken te komen. Er vliegt ’s middags bij het Vredenburg namelijk een Cupidrone rond, die de bloemen netjes bij de verliefden aflevert. De stunt is een initiatief van Bloemenbureau Holland.

Cupidrone

De Cupidrone zal tussen 14:00 en 18:00 rondjes vliegen boven het Vredenburg in het centrum van Utrecht. Vanuit de lucht checkt de drone of er ook verliefde stelletjes te zien zijn. Als dat het geval is, dan levert de drone een bloem met een gedichtje voor hun voeten af. ‘Love is in the air’, maar dan letterlijk.

Het initiatief voor de ludieke actie werd genomen door Bloemenbureau Holland. Een groot aantal kwekers zorgde voor rozen, chrysanten, anthuriums, gerbera’s, anjers, irissen, freesia’s en tulpen. De bloemen zijn voorzien van een kaartje met een liefdevol gedicht van dichter Bram Schweckhorst. Een aantal bloemen heeft iets extra’s in petto, een volledig verzorgde romantische date.

Rode Phantom 4

De Cupidrone die in Utrecht zal rondvliegen – eigenlijk een rood geverfde DJI Phantom 4 Pro – wordt bediend door Drone Addicts, een operator met papieren voor de Specific categorie. “Maar als het te druk wordt, dan gaat de drone naar de grond”, zegt dronepiloot Ran Hendriks. De bloemen zullen dan gewoon met de hand worden uitgedeeld.

Overigens maakte de Cupidrone al eerder zijn debuut. In 2015 figureerde de roodgekleurde drone in een reclamespotje dat werd opgenomen in de Italiaanse stad Verona, vlakbij het bekende balkon van Romeo en Julia.

(coverfoto ter illustratie)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier