Incident

Drone verwondt populaire Indiase zanger tijdens optreden

De bekende Indiase zanger Benny Dayal is afgelopen vrijdag tijdens een optreden gewond geraakt aan zijn nek en vingers doordat een drone tegen hem aanvloog. Het incident vond plaats tijdens een live concert in Chennai. De zanger trad op bij het Cultural Fest of Vellore Institute of Technology. Naar aanleiding van het incident roept Dayal op Instagram op tot strikte maatregelen om herhaling te voorkomen.

Geraakt door drone

In een video die online circuleert is te zien dat de zanger het podium betreedt om zijn hitnummer ‘Urvashi Urvashi’ ten gehore te brengen. Maar binnen een paar seconden wordt hij geraakt door een drone van het type DJI Mavic. De zanger grijpt naar zijn hoofd en knielt neer op het podium. Niet lang daarna komt het management het podium op om de verwondingen te bekijken.

Oproep

Kort na het incident plaatste de zanger een update op Instagram, om zijn fans en supporters bij te praten. Ook deed hij een oproep tot strikte maatregelen om de veiligheid van artiesten te waarborgen tijdens live optredens. In de video legt hij uit wat er gebeurde: “De propellers van de drone raakten eerst de achterkant van mijn hoofd. Daarna raakte ik gewond aan twee van mijn vingers. Maar het komt goed, ik denk dat ik snel zal herstellen. Bedankt iedereen voor de liefde en gelukwensen.”

Naar aanleiding van het incident komt Dayal ook nog met advies voor collega-artiesten. “Ik wil een paar dingen kwijt. Ten eerste moeten artiesten een clausule hebben dat drones op enige afstand moeten blijven, want er kunnen altijd onverwachte bewegingen zijn. En je moet alleen met specialisten werken. Alsjeblieft collega’s, bedrijven, show- en evenementenorganisatoren, zorg voor een gecertificeerde drone-operator. De persoon moet gecertificeerd zijn om een drone te bedienen”, zegt hij in de video.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BENNY DAYAL (@bennydayalofficial)

Niet voor het eerst

Dayal is niet de eerste artiest die tijdens een live-optreden gewond raakt als gevolg van een aanvaring met een drone. In juni 2015 raakte zanger Enrique Iglesias zwaar gewond aan zijn handen toen hij probeerde om een drone van het type DJI Inspire 1 die vlak voor hem vloog uit de lucht te pakken. Met een t-shirt vol bloed verliet hij toen het podium.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Drone verwondt populaire Indiase zanger tijdens optreden

  • Het zijn dit soort idiote vliegers die het voor de anderen verpesten!
    Zwaar beboeten en dat dan ook breed bekend maken!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier