Pro

Nieuw type drone moet droneshows naar hoger niveau tillen

Het Amerikaanse bedrijf Lumenier heeft een nieuw type drone ontwikkeld die speciaal bedoeld is voor het verzorgen van lichtshows. Dankzij een samenwerking met SPH Engineering kan de drone gebruikt worden in combinatie met bestaande droneshow-software. Door de samenwerking liggen langer durende shows in het verschiet, met niet eerder vertoonde lichteffecten.

ARORA showdrone

De door Lumenier ontwikkelde ARORA Light Show Drone biedt een breed kleurenpalet, een industrieleidende lichtopbrengst, speciale lichteffecten en vliegtijden tot 25 minuten. Dankzij de nieuwste GPS-technologie zijn strakkere formaties dan voorheen mogelijk. Deze drones worden vervaardigd in de Verenigde Staten in de fabriek van Lumenier in Sarasota, Florida.

De drones kunnen op afstand worden in- en uitgeschakeld, om zodoende kostbare energie te sparen tijdens de voorbereiding van een show. De toestellen zijn voorzien van een weerbestendige behuizing. Dankzij het speciale ontwerp kunnen de drones op elkaar gestapeld worden tijdens het vervoer. Exclusief accu wegen de drones 900 gram pers stuk. Lumenier biedt pakketten bestaande uit 100, 300 en 500 drones aan.

Drone Show Software

De drones kunnen gebruikt worden in combinatie met de door SPH Engineering ontwikkelde Drone Show Software. Deze software is speciaal bedoeld om dronezwermen ten behoeve van lichtshows aan te sturen. Deze software is inmiddels in meer dan 55 landen gebruikt om shows uit te voeren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier