Pro

DJI geeft werkpaarden M3E, M30 en M300 grote update

Dronefabrikant DJI heeft recentelijk nieuwe firmwareversies beschikbaar gesteld voor Enterprise-drones Matrice 30(T), Matrice 300 RTK en Mavic 3 Enterprise/Thermal. Een belangrijke nieuwe toevoeging betreft de mogelijkheid om automatisch met hoogteverschillen in het landschap om te gaan tijdens het uitvoeren van lineaire missies en oblique mappingvluchten. Ook is de werking van het GNSS-systeem verbeterd.

Nieuwe features

De M3E, M30 en M300 zijn de werkpaarden uit de stal van DJI. De Matrice 300 (M300) wordt gekenmerkt door zijn veelzijdigheid dankzij de mogelijkheid om allerhande payloads te bevestigen. De Matrice 30 (M30/M30T) is een stuk compacter dan de M300 en biedt desondanks een brede range aan toepassingen dankzij de geïntegreerde optische zoomcamera, laser range finder, en in het geval van de M30T, de warmtebeeldcamera. De Mavic 3 Enterprise (M3E/M3T)) is DJI’s meest recente toevoeging aan de Enterprise-serie en biedt geavanceerde functies in de form factor van het welbekende Mavic-platform.

Onlangs heeft DJI firmware-updates beschikbaar gemaakt voor de genoemde drones uit de Enterprise-serie. Deze brengen een range aan nieuwe features en verbeteringen met zich mee. Een belangrijke verbetering betreft de GNSS-functionaliteit. Door satellietdata van GPS, Galileo, and BeiDou te combineren komen de drones sneller tot een locatiebepaling, ook onder lastige omstandigheden.

Een nieuwe feature voor de M30 en M300 is Terrain Follow in Smart Oblique, Oblique Photography en Linear Flight task modes. De M3E bood ook ondersteuning voor Terrain Follow, maar nu ook op lagere vlieghoogtes, waardoor veel meer details vastgelegd kunnen worden tijdens mapping missies. Aanvullend hierop biedt de M3E nu ook een Point of Interest (POI) flight mode om snel data in te winnen ten behoeve van 3D-reconstructies van onderwerpen.

Meer informatie

Op de website van DJI Enterprise is een zeer volledig overzicht te vinden met alle nieuwe features. Het is altijd aan te raden om na het uitvoeren van een grote update even alle settings na te lopen en te checken of de drone weer goed functioneert tijdens een testvlucht, voordat deze weer ingezet gaat worden in het veld.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier