Video

Kijken: racedrone scheert langs piek Matterhorn en filmt dat in 5K

De Matterhorn kan met recht één van de meest majestueuze bergen in Europa genoemd worden. Gelegen op de grens tussen Zwitserland en Italië is de Matterhorn met zijn 4.478 meter hoogte en kenmerkende piramidevorm uitgegroeid tot een icoon onder de Alpentoppen. Dronepiloot Josh Turner maakte met zijn racedrone wonderschone opnamen van de berg, in 5K resolutie.

Dichtbij komen

De video voert je langs naar de rotsachtige bergkammen van de bekendste en meest dramatische piek in het Alpengebergte. Volgens de maker was het nog een hele uitdaging om dichtbij de piek te komen. “Ik had accu’s met een capaciteit van slechts 1.500 mAh bij me, dus de enige manier om er zeker van te zijn dat ik de top kon bereiken, was door zo dichtbij mogelijk te komen”, legt Turner uit op zijn YouTube-kanaal.

“Ik besloot mijn ski’s bovenaan de lift te laten staan en de rest van de weg naar de Hörnli Hut te lopen met stijgijzers en een ijsbijl, aangezien het pad bedekt was met sneeuw en ijs. Ik lanceerde de drone vanaf de berghut en ik kon de resterende afstand naar de top vliegen, langs de bergkam. Het was extreem winderig en de wind werd alleen maar sterker toen ik de top naderde, maar de Chimera 7 presteerde erg goed.”

Chimera 7 long-range drone

Voor het maken van de opnames maakte Turner gebruik van een Chimera 7 frame met een DJI FPV Air Unit en een GoPro Hero 10. Daarmee filmde hij in 5K resolutie en een framerate van 30 fps. Voor de stabilisatie maakte hij gebruik van ReelSteady Go.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier