Pro

Amsterdam Drone Week 2023 van start: volg onze live-updates

In conferentiecentrum RAI Amsterdam is dinsdag de Amsterdam Drone Week 2023 van start gegaan. Belanghebbenden van over de hele wereld hebben zich verzameld om over de toekomst van luchtvaart te praten: (toepassingen van drones), regelgeving, U-space, stedelijke luchtmobiliteit en implementatie: alle onderwerp komen voorbij. Dronewatch is erbij en verzorgt live-updates via Twitter.

Toekomst van luchtvaart

De Amsterdam Drone Week is sinds de eerste editie in 2018 uitgegroeid tot een belangrijk internationaal evenement voor iedereen die zich bezig houdt met de toekomst van luchtvaart. Het gaat daarbij niet alleen over drones en huidige vormen van onbemande luchtvaart, maar (vooral) ook over toekomstige drone-toepassingen en zelfs goederen- en personenvervoer door middel van innovatieve luchtvaartuigen zoals eVTOL luchttaxi’s.

Parallel aan de Amsterdam Drone Week vindt ook de High Level Conference van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) plaats. Hier wordt onder andere gesproken over toekomstige wet- en regelgeving en de stappen die nodig zijn om tot de implementatie van U-space te komen. Ook is er specifiek aandacht voor de Nederlandse dronesector, in de vorm van de NL Drone Dag die op donderdag 23 maart plaatsvindt.

Live verslag

Wiebe de Jager van Dronewatch is alle drie de dagen aanwezig en doet via Twitter live verslag van verschillende sessies die plaatsvinden tijdens deze editie van de Amsterdam Drone Week. Je kunt deze tweets bekijken door @DronewatchNL te volgen op Twitter of via onderstaande Twitterstream. Je kunt ook hashtag #ADW23 volgen om tweets van andere aanwezigen te bekijken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier