Video

Kijken: The Seeker, een dronereel met een grote diversiteit aan shots

Dronepiloot en videomaker Vadim Sherbakov dook voor zijn nieuwste film The Seeker eens goed het archief in. In de loop der jaren maakte Vadim tal van prachtige dronevideo’s in verschillende landen. Maar daarbij gebruikte hij lang niet al het opgenomen beeldmateriaal. Van die ongebruikte shots en ook nieuw materiaal stelde hij deze nieuwe dronereel samen. Als extraatje biedt Vadim ook inzicht in zijn postproductieworkflow.

Stad en land

“De Seeker is mijn nieuwe dronereel 2023. Deze korte film toont de verscheidenheid aan verschillende beelden die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Verdeeld in twee categorieën, natuur en stad, laat deze film in 2,5 minuut slechts een glimp zien van de diversiteit van mijn dronebeelden. De beelden zijn voornamelijk op Europese locaties geschoten, waaronder Spanje, Portugal, IJsland, Italië en Noorwegen. Ook komen Rusland en de VAE aan bod. De hier gepresenteerde beelden betreffen vooral nieuwe en ongebruikte clips, maar sommige shots dateren van 6-7 jaar geleden.”

Voor het maken van de opnamen maakte Vadim gebruik van diverse DJI-drones. “De beelden zijn vastgelegd door verschillende DJI-dronemodellen, van Phantom 3 Pro tot Mavic 3 en alles daartussenin. De drone doet er eigenlijk niet toe, de operator des te meer.”

 

Postproductie

In de loop der jaren heft Vadim veel ervaring opgedaan met postproductie en verschillende softwarepakketten voor het monteren van de beelden. Die ervaring kwam goed van pas bij het monteren van deze video: “Ik heb voornamelijk Davinci Resolve Studio 18 gebruikt, voor monteren, corrigeren, luchtvervanging, kleurcorrectie, grading, ruisonderdrukking, filmkorrel enzovoort. In sommige clips heb ik Adobe After Effects gebruikt om mensen te verwijderen.”

In onderstaande video krijg je inzicht in de postproductieworkflow van Vadim.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier