Achtergrond

Brits politiekorps toont hoe drones worden ingezet voor politiewerk

Sinds 2017 vliegt het politiekorps van Lincolnshire met drones. Anno 2023 worden de drones dagelijks ingezet voor ondersteuning bij politietaken, zoals het zoeken naar vermiste personen, het opsporen van inbrekers, het verlenen van assistentie tijdens branden en het opsporen van wietplantages. Onlangs was Chief Pilot Kevin Taylor te gast bij Sean Hickey van Geeksvana om te vertellen over het werk van het team.

Naadloos geïntegreerd

Al ruim 6 jaar zet de politie van Lincolnshire gespecialiseerde drone-operators in om de politie-inspanningen in het hele graafschap te ondersteunen. Inmiddels is de inzet van geavanceerde drone-technologie de normaalste zaak van de wereld en zijn de piloten naadloos geïntegreerd in lokale politie-eenheden.

In de korte (Engelstalige) docu Police Drone Action: Fighting Crime and Saving Lives vertelt Kevin Taylor, Chief Pilot en Flight Safety Manager van de politie van Lincolnshire, over zijn rol en hoe drones een positieve en vitale rol spelen in het moderne politiewerk.

In de video komen tal van voorbeelden voorbij, waaronder search&rescue-operaties, crowd control, brandbestrijding en forensisch opsporingswerk. Ook worden diverse beelden getoond die gemaakt zijn met de drones waarmee het Drone Team vliegt, waaronder de vorig jaar geïntroduceerde DJI Matrice 30T.

Initiatief

De docu is een initiatief van Sean Hickey, oprichter van Geeksvana. Via zijn YouTube-kanaal probeert Hickey nauwkeurige informatie te verstrekken over een industrie en hobby die vaak in een verkeerd daglicht wordt gesteld.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier