Nieuws

DJI lekt duizenden mailadressen van klanten via marketing e-mail

Dronemaker DJI heeft per ongeluk duizenden e-mailadressen van klanten openbaar gemaakt via een recent verzonden e-mailnieuwsbrief. In de e-mail, met daarin een couponcode, werden de adressen zichtbaar in het ‘verzonden aan’-veld. DJI betreurt het datalek en zegt maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. Het verspreiden van privé-e-mailadressen is in principe een overtreding van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Mailing

De mailing werd dinsdag verstuurd, kort nadat DJI de nieuwe RC Motion 2 en Goggles Integra voor de DJI Avata had gelanceerd. In de mail biedt DJI klanten die recent een Avata Fly More Combo hebben gekocht een couponcode aan waarmee de nieuwe producten met korting besteld kunnen worden.

Maar door een fout werden in iedere e-mail tegen de duizend e-mailadressen van andere klanten zichtbaar in het ‘verzonden aan’-veld. Meerdere klanten van DJI maken melding van het datalek.

Excuses

Een woordvoerder van DJI verontschuldigt zich voor de misser:

“We zijn ons ervan bewust dat er per ongeluk een marketingbericht is verzonden naar DJI-klanten met daarin de e-mailadressen van alle ontvangers. Dit werd veroorzaakt door een ongelukkige storing in ons e-maildistributiesysteem.

Onze excuses voor het ongemak en de stress die dit heeft veroorzaakt voor de betrokkenen, en we zullen een oplossing implementeren om ervoor te zorgen dat dit nooit meer zal gebeuren.”

Een screenshot van emailadressen in het ‘verzonden aan’-veld.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier