Nieuws

DJI herintroduceert soort van Tripod Mode op Mini 3 Pro

De populaire DJI Mini 3 Pro heeft een belangrijke firmware-update gekregen. In het oog springt vooral de mogelijkheid om de Gain en Expo instellingen te kunnen wijzigen voor zowel de Cine mode, Normal mode en Sport mode. Hierdoor wordt het onder andere mogelijk om de vliegsnelheid in de Cine mode flink terug te brengen. Je zou dit kunnen zien als de herintroductie van de Tripod mode.

Tripod mode

De Tripod mode, die DJI in 2016 introduceerde met de Mavic Pro, was van meet af aan een populaire feature bij videomakers. In deze stand wordt de maximale snelheid namelijk flink verminderd en ook reageert de drone wat minder sterk op stickuitslagen: ideaal voor het maken van cinematische opnames, zeker nabij objecten.

Er werd dan ook met veel onbegrip gereageerd toen DJI besloot om de Tripod mode te vervangen door de Cine mode. In de Cine mode is de vliegsnelheid namelijk beduidend hoger dan in de Tripod mode, waardoor het een stuk moeilijker is om heel subtiele bewegingen te maken. Het verdwijnen van de Tripod mode leidde zelfs tot een petitie, geïnitieerd door filmmaker Philip Bloom.

Terug van weggeweest

Met de introductie van DJI Fly versie 1.9.8 en firmwareversie V01.00.0500 voor de Mini 3 Pro geeft DJI gehoor aan de kritiek. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om zowel de Gain als Expo instellingen aan te passen in alle drie de vliegmodi. Dat betekent dat zowel de maximale vliegsnelheid als de gevoeligheid teruggeschroefd kunnen worden. Feitelijk herintroduceert DJI de Tripod mode, maar dan volledig instelbaar.

Vanaf nu is het mogelijk om het vlieggedrag van de drone helemaal naar wens in te stellen. Naast de maximale horizontale snelheid kun je namelijk ook de maximale stijgsnelheid en daalsnelheid instellen. Daarnaast kun je instellen hoe snel de drone tot stilstand moet komen zodra je de sticks loslaat. Dit om abrupte bewegingen in je videobeelden te voorkomen. De nieuwe settings zijn een welkome toevoeging voor videomakers.

Update

Naast de firmware-update zul je ook even je DJI RC of de DJI Fly-app op je smartphone moeten bijwerken. Andere nieuwigheden die je daarna zult aantreffen in het instellingenmenu betreffen ‘Reset all settings’ en ‘Clear all data’. Deze functies zijn handig als je de drone bijvoorbeeld gereed wilt maken voor verkoop, of als je snel alle data wilt wissen, waaronder het interne geheugen en de SD-kaart.

Ook de ‘gewone’ Mini 3 heeft een update gekregen. Op deze drone is het nu mogelijk om foto’s te maken met een resolutie van 48 megapixels. Bij de Mini 3 gaat het om firmwareversie V01.00.0200. Let wel: de Mini 3 heeft niet de mogelijkheid gekregen om het vlieggedrag per modus aan te passen.

Nieuwe features in firmwareversie V01.00.0500 voor DJI Mini 3 Pro
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “DJI herintroduceert soort van Tripod Mode op Mini 3 Pro

  • Geweldige update. Duim omhoog voor DJI. Ben blij dat ik niet voor Autel of een ander merk heb gekozen.

    Beantwoorden
  • Heel goed! De mini 3 Pro begint steeds meer te lijken op de Mavic 2 Pro!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier