Video

Kijken: Paris – The last drone aerials

Parijs is zonder twijfel één van de meest fotogenieke steden ter wereld. Helaas is het er niet toegestaan om met drones te vliegen, in verband met de veiligheid. Sinds de coronapandemie tot een einde kwam is het luchtruim zelfs voor iedereen gesloten gebleven. Alleen videoproductiebedrijf Timelab Pro wist net op tijd een autorisatie te bemachtigen om dronebeelden te maken van de stad. Die zijn dan ook zeker het bekijken waard!

Laatste keer

De titel van de video: ‘Paris: The last drone aerials’ is dan ook niet geheel toevallig gekozen, schrijven de makers. “Waarom de laatste? In 2020 moesten we stoppen met filmen met drones vanwege Covid-19. Na het einde van de quarantaine werd het luchtruim van Parijs volledig gesloten. Het stadsbestuur heeft sindsdien geen drone-opnames meer goedgekeurd. We waren dus een van de laatste teams die met officiële autorisaties boven Parijs wisten te vliegen.”

Natuurlijk zijn alle Parijse iconen terug te zien in de video. De Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Grande Arche in het zakendistrict La Défense, de rivier Seine, Montparnasse natuurlijk, en dat allemaal met prachtige lichtomstandigheden, omlijst door een speciaal voor deze video gemaakte muziekcompositie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier