Gerucht

Nieuwe geruchten wijzen op komst DJI Mavic 3 Pro met 3 camera’s

Er zijn geruchten opgedoken die wijzen op de komst van een nieuwe loot aan de Mavic 3-stam. Het zou gaan om de DJI Mavic 3 Pro, die lijkt te beschikken over 3 camera’s, waarvan 1 groothoek en 2 met een telelens. Daardoor zou het mogelijk worden om opnamen te maken met 2x of 3x zoom, zonder al teveel kwaliteitsverlies door digitale beeldvergroting zoals bij de oorspronkelijke Mavic 3 en Mavic 3 Classic.

Nieuw ontworpen gimbal

De eerste afbeeldingen van de vermoedelijke Mavic 3 Pro werden gedeeld door DJI-watchers @DealsDrone, @OsitaLV en @Quadro_News. Daarop is te zien dat de nieuwe drone voorzien zou zijn van een opnieuw ontworpen gimbal, met drie lenzen. Naast de 4/3” 24 mm groothoek is er sprake van een 1” 50 mm mediumrange en 1/2” 160 mm telelens.

Betere medium zoom

Het grote voordeel van deze nieuwe configuratie zou zijn dat het mogelijk wordt om beelden van hogere kwaliteit op te nemen met een relatief kleine zoomfactor. Dat is namelijk de achilleshiel van de Mavic 3, Mavic 3 Cine en de Mavic 3 Classic: wie 2-3x inzoomt, ziet al snel kwaliteitsverlies optreden als gevolg van de digitale zoom. Bij de Mavic 3 Pro zou dat ondervangen worden door over te schakelen op de 1” 50 mm camera. Bij nog verder inzoomen komt de 1/2” 160 mm van pas.

Hiermee boort DJI een bijzonder interessant segment aan. Namelijk de nog altijd grote groep gebruikers van het Inspire 2-platform, die graag met verschillende brandpuntsafstanden willen kunnen werken zonder (teveel) in te leveren op beeldkwaliteit. De Mavic 3 Pro zou voor veel van hen een goede opvolger kunnen zijn. Voor de echte high-end producties blijft dan de aankomende Inspire 3 het antwoord op het uitfaseren van de Inspire 2.

Introductie

De Mavic 3 Pro zou de derde toevoeging aan de Mavic 3 consumentenserie worden. DJI kreeg het bij de Enterprise-versie van de Mavic 3 met thermische camera al voor elkaar om 3 camera’s in 1 gimbal te verwerken. Mogelijk heeft het bedrijf de daarmee opgedane ervaring gebruikt bij de ontwikkeling van de Mavic 3 Pro.

Onduidelijk is wanneer de drone geïntroduceerd zal worden en welk prijskaartje deze zal krijgen. Ook is nog niet duidelijk of de Mavic 3 Pro van zichzelf al ondersteuning biedt voor ProRes of dat er ook nog een Cine-variant van de drone zal verschijnen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Nieuwe geruchten wijzen op komst DJI Mavic 3 Pro met 3 camera’s

    • Avatar foto Wiebe de Jager

      Dat is nog niet bekend! Sterker nog, we weten helemaal niet 100% zeker of er een Mavic 3 Pro aankomt.. tot nu toe gaat het om geruchten!!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier