Nieuws

DJI lanceert Inspire 3 op 13 april

DJI zal de Inspire 3 op 13 april lanceren. Dat blijkt uit een teaserafbeelding die de dronefabrikant vandaag plaatste op sociale media. Afgelopen dagen lekten er al foto’s uit van pre-productiemodellen van het nieuwste model Inspire. Er zijn verder nog opmerkelijk weinig technische specificaties uitgelekt van de drone, maar vrijwel zeker is dat de drone compatibel zal zijn met de Zenmuse X9 en zal kunnen filmen in 8K videoresolutie.

Inspiration arrives

De nieuwe drone is onder het thema ‘Inspiration arrives’ door DJI aangekondigd:

Specificaties

Hier zijn alle specificaties die worden verwacht:

 • Camera 1: 8K bij 75 fps, 6K bij 100 fps, 4K bij 200 fps. Volgens geruchten zal de Inspire 3 compatibel zijn met de Zenmuse X9, die in 8K schiet.
 • Camera 2: Het lijkt erop dat de Inspire 3 wordt geleverd met een FPV-camera die groter is en van veel hogere kwaliteit zal zijn dan die van de Inspire 2.
 • Vliegtijd: 35 minuten (ongeveer 5-7 minuten langer dan de vliegtijd van de Inspire 2).
 • Beeldtransmissie: Groter bereik met minder latentie ondersteund door DJI’s OcuSync-videotransmissie. Er komt mogelijk een nieuwe versie van OcuSync uit met de Inspire 3, waardoor het bereik verder wordt vergroot en de latentie wordt verminderd.
 • Controller. Er gaan geruchten dat de Inspire 3 is gezien met de DJI RC Plus-afstandsbediening.
 • Gewicht. Mogelijk zal de Inspire 3 lichter zal zijn dan de Inspire 2, om de accuduur van de drone te verlengen, hoewel nog niet duidelijk is hoeveel.

Andere functies die we mogelijk zien met de Inspire 3:

 • Obstakels vermijden in alle richtingen
 • CineCore 3.1
 • Somatosensorische gimbalcontrole
 • Draagbare previewmonitor voor regisseur
 • Traploze diafragmaregeling

Laatste gelekte afbeeldingen

Onderstaande foto’s van de DJI Inspire 3 en de Zenmuse X9 zijn in de afgelopen uren op Twitter verschenen:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “DJI lanceert Inspire 3 op 13 april

 • Ha Wiebe hoe zit het nou met deze drone boven bebouwing straks? (Neem aan dat deze <4kg is en dus in A2 mag vliegen). Is er al meer duidelijkheid of A2 boven bebouwing mag? In low speed mode 5 meter afstand van personen toch?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Daar valt op dit moment helaas weinig over te zeggen. Met een beetje geluk heeft de Inspire 3 meteen al een C2-markering. Dan zou de drone gebruikt mogen worden in Open subcategorie A2, mits je 30m horizontaal afstand houdt van niet-betrokken personen op de grond. Boven bebouwing vliegen wordt daardoor lastig, maar niet onmogelijk.

   Als de drone géén C2-label heeft, dan mag de Inspire 3 voorlopig alleen in Open subcategorie A3 gebruikt worden, op minstens 150m afstand van mensen, bebouwing, recreatiegebieden, etc. Wellicht volgt er later een C2 retrofit. Als dat niet zo is, dan kom je al gauw uit bij de Specific categorie.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier