Gerucht

‘DJI Mavic 3 Pro krijgt 3x en 7x optische zoom’

De driedubbele camera van de aankomende DJI Mavic 3 Pro kan waarschijnlijk opnames maken met 3x en 7x optische zoom, naast de groothoekstand. Dat blijkt uit een uitgelekte screenshot van de DJI Fly-app. Ook zijn er foto’s verschenen van zowel de nieuwe cameramodule als van een ND-filterset met 3 lensopeningen, die de eerdere geruchten over de nog niet officieel aangekondigde Mavic 3 Pro verder bevestigen.

Mavic 3 Pro

Afgelopen week verschenen de eerste geruchten over DJI’s nieuwe loot aan de Mavic 3-stam. Het zou gaan om de komst van de Mavic 3 Pro, die voorzien zou zijn van een driedubbele camera. Ons vermoeden was dat het zou gaan om een camera met een verbeterde medium zoom, tussen de groothoek en telestand van de huidige Mavic 3 en Mavic 3 Cine in.

Dit vermoeden lijkt bevestigd te worden door een tweet van DJI-leaker @DealsDrone. Te zien is een deel van het scherm van een controller met daarop de DJI Fly-app. In de slider naast de opname-button is 1x, 3x en 7x te zien. Daarmee kun je waarschijnlijk schakelen tussen de 3 camera’s. Verder zal het mogelijk zijn om traploos te zoomen tussen deze 3 standen, maar dan op basis van digitale zoom, met enig verlies van kwaliteit.

Cameramodule en ND-filterset

Verder zijn er foto’s opgedoken waarop zowel de cameramodule zelf als de bijpassende ND-filterset in meer detail te zien zijn:

Introductie

Onduidelijk is nog wanneer DJI de Mavic 3 Pro officieel zal aankondigen. Wellicht gebeurt dat volgende week, tegelijkertijd met de aankondiging van de DJI Inspire 3.

Een ander vraagstuk is of de Mavic 3 Pro wel of niet voorzien zal zijn van een C1-markering. Het is onwaarschijnlijk dat de Mavic 3 Pro minder dan 900 gram weegt, maar wellicht kan DJI aannemelijk maken dat de drone in het geval van een valpartij minder dan 80 J aan kinetische energie ontwikkelt, waardoor een C1-label alsnog in het verschiet ligt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier