DJI maakt SDK beschikbaar voor Mini 3 en Mini 3 Pro

Gebruikers van de DJI Mini 3 en Mini 3 Pro kunnen binnenkort nieuwe features tegemoet zien dankzij de release van een nieuwe software-ontwikkelkit (Mobile SDK). Dankzij deze SDK kunnen ontwikkelaars van apps als Litchi en DroneLink ondersteuning voor deze populaire minidrones toevoegen. Dat brengt mogelijkheden met zich mee op onder andere het gebied van mapping en fotogrammetrie.

Nieuwe features

SDK staat voor Software Development Kit, een set aan gereedschappen die softwaremakers in staat stellen om de hardware van DJI-drones aan te sturen en sensoren uit te lezen. Dankzij een SDK kunnen externe ontwikkelaars nieuwe functionaliteiten toevoegen aan bestaande drones.

De MSDK 5.3.0 die DJI heeft vrijgegeven bevat nu ook ondersteuning voor de Mini 3 en Mini 3 Pro drones. Dat betekent dat je over een paar weken updates tegemoet kan zien van populaire apps als Litchi, DroneDeploy en DroneLink. Hierdoor krijg je nog meer mogelijkheden, zoals het uitvoeren van geavanceerde waypointmissies.

Voordeel

Een belangrijk voordeel van de Mini 3 en Mini 3 Pro drones is dat deze toestellen minder wegen dan 250 gram en derhalve in Open categorie A1 gebruikt mogen worden, waarbij het zelfs toegestaan is om kortstondig niet-betrokken personen te overvliegen. Dat maakt deze drones geschikt om bijvoorbeeld mappingmissies in de bebouwde kom uit te voeren. Tot nu toe was het echter niet mogelijk om de benodigde vluchten te automatiseren. Dankzij de release van de nieuwe SDK komt hier binnenkort verandering in.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “DJI maakt SDK beschikbaar voor Mini 3 en Mini 3 Pro

 • 2 mei 2023 om 11:22
  Permalink

  Klopt het dat het alleen beschikbaar komt met de remote controller en niet met de smartcontroller?

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   2 mei 2023 om 11:31
   Permalink

   Inderdaad bleek na het publiceren van dit artikel dat de SDK vooralsnog alleen voor de RC-N1 met Android device beschikbaar komt, niet voor de DJI RC smart controller (want geen ondersteuning voor third party apps) en ook niet voor iOS. Overigens verwacht ik dat iOS-ondersteuning op een later moment volgt, maar op dit moment dus niet.

   Beantwoorden
   • 3 mei 2023 om 20:01
    Permalink

    Dat is jammer, gaat mij hoofdzakelijk om de way points. Als ze dit zouden inbouwen in de smart controler zou de DJI Mini 3 helemaal compleet zijn.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier