Nieuws

DJI teaset nieuw model drone met drievoudige camera

Het is vandaag precies een week geleden dat dronemaker DJI de Inspire 3 wereldkundig maakte. En er zit nog meer in het vat, blijkt uit een teaser die het bedrijf vandaag uitstuurde. Vermoedelijk gaat het om de Mavic 3 Pro, met een drievoudige camera. De nieuwe drone zal onder het credo ‘Inspiration in Focus’ op dinsdag 25 april officieel worden aangekondigd.

Pro-versie van Mavic 3

In de afgelopen weken verschenen er her en der al geruchten over een nieuw model Mavic 3, die voorzien zou zijn van een camera met driedubbele lens. Niet veel later werd duidelijk dat het zou gaan om een camera met 3x en 7x optische zoom.

De teaserafbeelding die DJI heeft rondgestuurd bevestigt deze geruchten. Hierop is duidelijk de drievoudige Hasselbladcamera te zien waarover de nieuwe drone zal beschikken. Als we de geruchten mogen geloven, gaat het om een 4/3” CMOS sensor met groothoeklens, een 2e mediumzoom camera met een 24mm lens en een telefoto-camera met een 162mm lens.

Lancering

Op 25 april om 15:00 Nederlandse tijd zullen we met zekerheid kunnen vaststellen welke drone DJI nu weer voor ons in petto heeft.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier