Pro

Autel Robotics komt met alternatief voor DJI M30T: de Autel Alpha

Dronemaker Autel Robotics komt nog dit jaar met de Autel Alpha, een directe concurrent voor de DJI M30 Thermal. Dat meldt de Amerikaanse blog DroneXL. Ook zouden de EVO Max 4N en Autel Titan in de pijplijn zitten, mogelijk als alternatieven voor de Mavic 3 Enterprise en Matrice 300. Dat volgt uit foto’s die gemaakt zijn tijdens een productpresentatie die onlangs in China werd gegeven.

Autel Alpha

De aanstaande introductie van de Autel Alpha, EVO Max 4N en Autel Titan werd besproken tijdens de Autel Robotics Global Partner Summit die onlangs plaatsvond in Huizhou, China. Maar alleen van de Autel Alpha zijn er al wat specificaties naar buiten gekomen, dankzij een foto van een productbeschrijving.

Naar het zich laat aanzien gaat het om een directe concurrent voor de DJI M30T. Zo zou de Autel Alpha net als de M30T voorzien zijn van een cameramodule met groothoekcamera, zoomcamera, warmtebeeldcamera en laser rangefinder. De vliegtijd bedraagt ongeveer drie kwartier. Voor de veiligheid is de drone voorzien van 360º obstakeldetectie rondom. Verder biedt het toestel meerdere intelligente vliegfuncties zoals waypointmissies, lokaliseren van onderwerpen en zwermmissies. Er zouden tot slot diverse accessoires op de drone gemonteerd kunnen worden.

EVO Max 4N en Autel Titan

Tijdens de presentatie werd ook gesproken over een tweetal andere nieuwe drones, namelijk de EVO Max 4N en Autel Titan. Helaas zijn er van deze toestellen nog geen verdere details bekend. Mogelijk gaat het om alternatieven voor de DJI Mavic 3 Enterprise respectievelijk de DJI Matrice 300 RTK. Duidelijk is in ieder geval dat Autel Robotics marktaandeel wil afsnoepen van de DJI Enterprise-serie.

De EVO Max 4N zal volgens geruchten in mei al aangekondigd worden. De aankondigingen van de Autel Alpha en Autel Titan volgen in juli van dit jaar.

Autel Alpha drone specificaties

 • Maximaal bereik: ca. 20 km
 • Maximale vliegtijd: ca. 45 minuten
 • Maximale vliegsnelheid: ca. 72 km/uur
 • Weerbestendigheid: IP55
 • Anti-Interference RFI/EMI/GPS Spoofing
 • Autonome operaties
 • Meerdere payloadconfiguraties
 • AES-256 encryptie
 • 360-graden obstakeldetectie
 • 2.4/5.2/5.8 GHz frequentiegebruik
 • Hoogteplafond: 7.000 meter

Autel Alpha camera-specificaties

 • 50 MP groothoekcamera
 • 4K 25x zoomcamera
 • 640 x 512 pixels thermische camera
 • Laser rangefinder meetbereik: ca. 1,5 km

Autel Alpha Intelligente vliegfuncties

 • 3D Flight Routes
 • PinPoint
 • Multi-Aircraft Co-operations
 • Team Work
 • 3D Maps

(Coverfoto: DroneXL/Jake Mackey)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier