ProProductnieuws

Heisha Tech introduceert drone-docking station voor op de auto

Heisha Tech, een Chinese ontwikkelaar van docking stations voor verschillende merken en typen drones, heeft een nieuw product geïntroduceerd. Het gaat om een drone-docking station die bovenop een auto gemonteerd kan worden. De DCap Pro dronebox is compatibel met diverse merken en typen drones, waaronder die van DJI, Autel, Parrot en Skydio.

Mobiele dronebox

De nieuwe Heisha DCap Pro betreft een strak vormgegeven drone-docking station met een metalen behuizing die dankzij een imperiaal op elke auto kan worden geïnstalleerd. Het IP55-geclassificeerde systeem is compatibel met verschillende softwarepakketten voor drone flight management en maakt functies mogelijk zoals opstijgen met één klik, het vooraf instellen van vliegroutes, precisielandingen en het automatisch opladen van de accu.

Het systeem is met name interessant voor partijen die zo snel en mobiel mogelijk drones willen kunnen inzetten. Denk aan brandweerkorpsen of politie-eenheden. Ook is het denkbaar dat het mobiele droneboxsysteem gebruikt kan worden als tijdelijke beveiligingsoplossing bij evenementen.

Geavanceerde functies

Het acculaadsysteem is voorzien van meervoudige beveiligingen. De drone-accu is daardoor beschermd tegen zowel overladen als laden met te hoge stroomsterktes. Bovendien voorkomt een intelligent airconditioningsysteem dat de accu oververhit raakt. Volgens het bedrijf kan de batterij van de DJI Mavic 3 in 40 minuten volledig worden opgeladen in het dock.

Bovendien is droneboxsysteem voorzien van een diagnosesysteem dat het grootste deel van de bewakings- en onderhoudswerkzaamheden uitvoert, inclusief het uitvoeren van preflight-checks. Het is mogelijk om de capaciteit van de accu van de drone in realtime te controleren en de dockcover op afstand te openen of te sluiten door middel van een afstandsbediening.

Brede compatibiliteit

De DCap Pro kan de meeste 2-cels tot 14-cels LiPo-aangedreven drones opladen. Dit betekent dat het docking station gebruikt kan worden met een reeks DJI-drones, waaronder de nieuwe Mavic 3 Enterprise-serie of de M30. Daarnaast is het dockingstation ook compatibel met verschillende Autel-, Parrot- en Skydio-drones.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier