Bavak introduceert autonome surveillancedrone Skeyetech E2 in Nederland

Of het nu gaat om het beveiligen van een site, het inwinnen van foto’s ten behoeve van assetinspecties of het detecteren van gaslekken en radioactieve straling: de nieuwe Skeyetech E2 autonome surveillancedrone van Azur Drones maakt het mogelijk. Het systeem wordt in Nederland op de markt gebracht door Bavak Beveiligingsgroep BV in Noordwijk. Dit bedrijf verzorgt ook de systeemintegratie en vergunningaanvragen.

Skeyetech E2 drone-in-a-box

De Skeyetech E2 drone-in-a-box borduurt voort op het oorspronkelijke Skeyetech-platform dat zich inmiddels in de praktijk ruimschoots heeft bewezen bij ruim 250 gebruikers in Europa en het Midden-Oosten, waaronder TotalEnergies, BASF en ArcelorMittal. De kern van het systeem bestaat uit een automatisch werkend dockingstation, van waaruit de surveillancedrone zijn missies onderneemt. Er is geen dronepiloot op locatie nodig voor de besturing van het systeem. In plaats daarvan kijkt een operator vanuit een meldkamer op afstand mee.

Nieuw is de mogelijkheid om drie verschillende payloads aan de drone toe te voegen. Dat maakt de drone multi-inzetbaar. Denk aan opname van videobeelden voor securitydoeleinden, gas- of stralingsdetectie en fotografie ten behoeve van 3D-modellering. En dankzij kunstmatige intelligentie kunnen gegevens automatisch worden verwerkt en geanalyseerd. Of het nu gaat om beveiliging, inspecties of monitoring van installaties: de Skeyetech E2 kan door iedere afdeling binnen het bedrijf worden gebruikt.

Een andere verbetering betreft het acculaadysteem. Door te kiezen voor snelladen is het mogelijk om 20+ missies per dag uit te voeren. Worden er per dag minder missies uitgevoerd, dan is het ook mogelijk om minder snel te laden en daarmee de levensduur van de accu’s te verlengen. In het geval van crisismanagement, waarbij langere vliegtijden wenselijk zijn, voorziet het systeem in hot swapping van accu’s.

Totaaloplossing

Bavak Beveiligingsgroep BV in Noordwijk is dealer van Azur Drones in Nederland. Het bedrijf richt zich als system integrator op de beveiliging van vitale infrastructuur. Dankzij jarenlange ervaring op dit vlak kan Bavak de Skeyetech E2 als vliegende camera integreren met bestaande systemen. Naast de levering en installatie van het systeem biedt Bavak ook onderhoud en technische ondersteuning aan.

Een belangrijke meerwaarde van Bavak is dat het bedrijf de vergunningaanvraag voor het gebruik van een drone-in-a-box kan verzorgen, in samenwerking met PAS (Public Air Services). De drone vliegt immers buiten het zicht van de operator (beyond visual line of sight, BVLOS) en dat vergt een speciale operationele autorisatie op basis van een maatwerk risicoanalyse (SORA). Dit vraagt zeer specialistische kennis van regelgeving op het vlak van onbemande luchtvaart.

Jasper Weijman, directeur van Bavak, benadrukt dat het om een totaaloplossing gaat. “Je koopt niet een ‘drone en station’ maar je schaft écht een compleet systeem aan, waar vanuit Bavak voor gezorgd zal worden. We werken nauw samen met de Franse fabrikant Azur Drones, waardoor we beschikken over in-depth kennis en vragen snel en adequaat kunnen beantwoorden. We leveren full service, namelijk; vergunningaanvraag, levering en plaatsing, installatie en integratie binnen een bestaand Security Management Systeem, training, service en onderhoud.”

Belangrijkste features Skeyetech E2

 • Ondersteuning voor 3 verschillende payloads (2 kg in totaal)
 • Beschikbare payloads: gassensor, OGI-camera, detector voor gammastraling, EO/IR camera, multispectraalcamera, fotogrammetriecamera
 • Geen piloot of observer vereist
 • Volledig automatisch BVLOS missies uitvoeren
 • Dag en nacht inzetbaar
 • Drie soorten missies: voorgeprammeerd, on-alert (op basis van trigger), vrij vliegen
 • Kritische componenten zijn redundant uitgevoerd
 • Voorzien van noodparachute
 • Windbestendig tot 7 Bft en regenbestendig tot 7 mm/uur
 • Voorbereid voor 5G-datacommunicatie
 • Vliegklaar in 30 seconden
 • Snelheid: 50 km/uur
 • Maximale vliegtijd: 30 minuten
 • Geocaging voor afbakening perimeter
 • Temperatuurbereik: -10 tot +50 ºC
 • Dockingstation met IP65-rating
 • Ontworpen en geproduceerd in Frankrijk

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Skeyetech E2 autonome surveillancedrone en de mogelijke toepassingen op de website van Bavak.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier