Video

Kijken: deze 4 dronevideo’s werden gemaakt met de nieuwe Mavic 3 Pro

Eind april introduceerde DJI de Mavic 3 Pro, een semiprofessionele drone die als eerste in zijn klasse beschikt over drie camera’s. Die stellen de gebruiker in staat om te kiezen uit drie verschillende brandpuntsafstanden, zonder kwaliteitsverlies door digitale zoom. Waartoe de DJI Mavic 3 Pro en Mavic 3 Pro Cine in staat zijn kun je zien in deze selectie van video’s die sinds het verschijnen van de drone werden gemaakt.

1. The Gift of Flying

Bestel de DJI Mavic 3 Pro bij Cameranu

Dronepiloot Denis Barbas kreeg als één van de eersten de nieuwe DJI Mavic 3 Pro in handen. “De nieuwe DJI Mavic 3 Pro is de eerste drone met een drievoudig camerasysteem, waardoor ik drie verschillende kijkhoeken kan krijgen vanuit dezelfde drone, zonder dat ik lenzen of iets anders hoef te wisselen, waardoor mijn creatieve proces naar een heel nieuw niveau wordt getild.

De hoofdcamera is een 4/3 CMOS Hasselblad-camera met nieuw toegevoegde 10-bits D-Log M, en met de bijgewerkte dubbele telelenzen (3x -70 mm + 7x -166 mm) geven extra creatieve mogelijkheden tijdens het filmenen fotograferen. Alle drie de camerasystemen schieten met 4K60fps en op de Cine-versie kunnen ze alle drie video’s opnemen in Apple ProRes op de ingebouwde 1TB SSD. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat dit mijn nieuwe drone wordt, die vanaf nu met me meegaat op al mijn reizen!”

2. Coast of Portugal

De tweede video werd gemaakt door Erik Hedenfalk. Volgens Erik voegt de medium tele-camera echt iets toe: “Ik heb het afgelopen jaar met de vorige generatie Mavic 3 gevlogen en vond het geweldig – maar ik had altijd het gevoel dat er iets ontbrak om het van een geweldige naar een perfecte drone te brengen en nu heb ik het gevoel dat dat is aangepakt en opgelost met de 3x zoom 70 mm-lens die juicy 4K produceert in D-Log M-video. Deze nieuwe lens vult de twee andere lenzen perfect aan en is voor mij de kers op de taart. Het drievoudige camerasysteem opent echt nieuwe mogelijkheden voor mij als run-and-gun filmmaker en helpt me mijn creatieve grenzen te verleggen.”

3. Namibia 4K Aerial

De derde video in dit overzicht is afkomstig van Stefan Forster. “In de afgelopen 8 weken heb ik de kans gehad om de nieuwe Mavic 3 Pro mee te nemen naar Patagonië, Namibië en Schotland. Hier een eerste voorbeeld van wat het nieuwe vlaggenschip Mavic 3 kan. Vooral de nieuwe 3x-lens (70 mm F2.8-lens) is het echte hoogtepunt van de nieuwe M3Pro. 50% van het beeldmateriaal in deze video is gefilmd met de nieuwe 70 mm F2.8 – allemaal gefilmd met 4K 60P. Vooral voor het maken van films over dieren in het wild is deze lens geweldig, omdat hij fantastische beelden mogelijk maakt zonder de dieren te storen. Toch moeten filmmakers/dronepiloten heel voorzichtig en voorzichtig zijn bij het naderen van dieren in het wild. Het welzijn van het dier moet belangrijker zijn dan de wil om goed beeldmateriaal te maken.

Ik ben echt dol op de oude 24 mm-lens en de gloednieuwe 70 mm-lens van de Mavic 3 Pro die in deze film zijn gebruikt. De derde lens, de 7x/166mm lens kon me nog steeds niet overtuigen qua beeldkwaliteit ten opzichte van de 24mm en 70mm. Maar er is nog steeds een zichtbare verbetering van de nieuwe 166 mm in vergelijking met degene die wordt gebruikt in de oude Mavic 3 / Mavic 3 Cine-versie.”

4. Faroe Islands

Tot slot een prachtige video over de Faeröer, een eilandengroep bekend om zijn grillige landschappen. De video werd gemaakt door James Matthews, die de Mavic 3 Pro Cine meenam tijdens zijn trip. “DJI stuurde me de nieuwe Mavic 3 Pro Cine-drone om te testen in een omgeving waarvan ik altijd al heb gedroomd om ze te bezoeken, de Faeröer. Dit ding is waanzinnig met 3 lenzen, 24 mm, 70 mm en een 166 mm, ik ben helemaal weg van die 70 mm. Laat me weten wat je vindt van wat ik op de Faeröer heb vastgelegd naast de legende uit het noorden Darylswalker 💣”

Over de DJI Mavic 3 Pro

De DJI Mavic 3 Pro beschikt over drie camera’s met 3 verschillende brandpuntsafstanden: 24 mm, 70 mm en 166 mm. Hierdoor kun je het onderwerp dichterbij halen zonder gebruik te maken van digitale zoom. De hoofdcamera biedt een 4/3 20 MP Hasselblad-camera, die kan filmen in 5,1K bij 30 fps of 4K 60 fps. De maximale vliegtijd bedraagt ongeveer drie kwartier. De drone beschikt over een C2-classificatie, wat wil zeggen dat je drone kunt gebruiken in Open subcategorie A2.

De DJI Mavic 3 Pro is bij Cameranu leverbaar in de volgende sets:

DJI Mavic 3 Pro drone (zonder controller) -> €1.709
DJI Mavic 3 Pro drone met DJI RC-RM330 Smart Controller -> €2.099
DJI Mavic 3 Pro drone met RC Pro Remote Controller -> €2.599

DJI Mavic 3 Pro drone Fly More Combo (zonder controller) -> €2.249
DJI Mavic 3 Pro drone Fly More Combo met DJI RC-RM330 Smart Controller -> €2.799
DJI Mavic 3 Pro drone Fly More Combo met DJI RC Pro Remote Controller -> €3.499

DJI Mavic 3 Pro Cine Premium Combo drone -> €4.599

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier