Pro

DJI teast nieuwe Enterprise-drone, mogelijk M350 op komst

Dronemaker DJI zit niet bepaald stil de laatste tijd. Na de recente introductie van de Inspire 3 en Mavic 3 Pro lijkt er nu een opvolger voor het vlaggenschip M300 aan te komen. Met de slogan ‘Fully Powered to Forge Ahead’ houdt DJI op 18 mei aanstaande weer een online productaankondiging. Gespeculeerd wordt dat het om de M350 gaat, die een langere vliegtijd zou bieden.

Opvolger M300

Het vlaggenschip in de DJI Enterprise-series is momenteel de Matrice 300 RTK, ook wel bekend als de DJI M300. Deze drone werd in mei 2020 gelanceerd, samen met de nieuwe Zenmuse H20 en H20T-payloads. Al snel werd de M300 omarmd door professionals: met name de lange vliegtijd, de mogelijkheid om diverse payloads te monteren en de prestaties bij slechte weersomstandigheden droegen bij aan de populariteit van de M300.

Na drie jaar is het blijkbaar tijd voor een update. DJI’s nieuwe drone betreft volgens insiders een opvolger van de M300. Vermoedelijk zal de nieuwe drone onder de naam M350 door het leven gaan. Helaas zijn er verder nog geen specificaties of afbeeldingen uitgelekt, dus het blijft nog even gissen naar de precieze details. Wel lijkt de slogan te suggereren dat de maximale vliegtijd verder omhoog gaat.

Aankondiging

De presentatie van de nieuwe drone staat gepland voor donderdag 18 mei om 15:00 Nederlandse tijd. Zodra er meer informatie bekend wordt, vindt je die direct terug op Dronewatch.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier