ProProductnieuws

DJI kondigt nieuw Enterprise-vlaggenschip Matrice 350 RTK aan

Drie jaar na de introductie van de M300 RTK komt DJI met een nieuw vlaggenschip in de Enterprise-serie: de Matrice 350 RTK, kortweg M350 RTK. Zoals de naam al aangeeft gaat niet om een revolutionair nieuw systeem, maar meer om een toestel dat incrementeel verbeterd is. Zo heeft de M350 een IP55-rating, wat wil zeggen dat de drone ook tijdens een plensbui gebruikt kan worden. De vliegtijd bedraagt nog altijd 55 minuten.

Kleine verbeteringen

Bij de ontwikkeling van de Matrice 350 RTK heeft DJI naar eigen zeggen goed geluisterd naar klanten. Met als resultaat dat er tal van kleine verbeteringen zijn doorgevoerd. Zo geeft de drone nu een waarschuwing als één van de armen niet goed is uitgeklapt en gelocked. De geïntegreerde FPV-camera voor de piloot biedt nu night vision, om zodoende nachtvluchten veiliger te kunnen uitvoeren. Gebleven is de obstakeldetectie in 6 richtingen. Daarbij is er de optie om een CSM-radar te installeren, die kan waarschuwen voor kleine overhangende obstakels, zoals boomtakken of stroomdraden.

Voor de energievoorziening maakt de M350 RTK gebruik van de nieuwe TB65 accu’s. Deze zijn hot swappable, zodat het mogelijk is om meerdere vluchten achtereen uit te voeren zonder de drone uit te hoeven schakelen. Elke accu kan tot 400 keer worden opgeladen. Om de accu’s op te laden biedt DJI het nieuwe BS65 Battery Station. Accu’s worden hierin automatisch tot 50% lading gebracht als ze niet gebruikt worden.

Payloads

De M350 RTK kan met alle bestaande M300-payloads gebruikt worden. Dat wil zeggen Zenmuse H20, Zenmuse H20N, Zenmuse P1 en Zenmuse L1. Ook is het mogelijk om third-party payloads te installeren, zoals schijnwerpers, luidsprekers en multispectraalcamera’s. Via DJI Payload SDK is het mogelijk om deze toevoegingen rechtstreeks te benaderen vanuit software.

De M350 RTK kan met meerdere payloads tegelijk worden uitgerust, in diverse configuraties. Payloads kunnen zowel bovenop als onder de drone gemonteerd worden. In de meest uitgebreide setup is het mogelijk om 2 payloads onder de drone te bevestigen en 1 bovenop het toestel. De maximale payloadcapaciteit is 2,7 kg.

De DJI M350 RTK kan tot 3 payloads de lucht inbrengen.

Bediening

De DJI Matrice 350 RTK wordt bediend met de DJI RC Plus controller. Deze beschikt over een groot ingebouwd 7″ display met een maximale helderheid van 1.200 nits. De controller heeft een IP54-rating en kan derhalve tegen een regenbui. Op de controller draait DJI Pilot 2 voor de bediening van alle functies. Standaard biedt de DJI RC Plus de mogelijkheid om in een Dual Operator-setup gebruikt te worden.

Voor de data-overdracht voorziet de RC Plus in ondersteuning voor het O3-protocol. Dankzij 4 antennes is de verbinding stabieler dan ooit. Het maximale bereik is 20 km in FCC-modus. In de CE-modus gaat het bereik omlaag naar ca. 8 km.

Intelligente functies

De DJI Matrice 350 RTK biedt een reeks intelligente functies om het vastleggen van gegevens te automatiseren en nauwkeurige resultaten te verkrijgen.

Deze omvatten:

 • Zeer nauwkeurige mapping op centimeterniveau zonder grondcontrolepunten (GCP’s).
 • AI Spot-Check voor geautomatiseerde, nauwkeurige, herhaalbare en consistente inspecties: AI aan boord herkent het onderwerp van interesse en identificeert het in daaropvolgende geautomatiseerde missies om consistente framing te garanderen.
 • Compatibel met DJI FlightHub 2 – een cloudgebaseerd platform voor het beheer van drone-operaties, teams en het centraliseren van drone-gegevens.
 • Op de cloud gebaseerde real-time situatiedeling voor lucht-grondcoördinatie. Hiervoor is DJI FlightHub 2 vereist.

Belangrijkste features M350 RTK

 • Vliegtijd: tot 55 minuten
 • Wind en weerbestendigheid: IP55-rating
 • Temperatuurbereik: -20ºC – 50ºC
 • Vernieuwd accusysteem, tot 400 cycles per accu
 • FPV-camera met Night Vision
 • Mogelijk om tot 3 payloads te monteren
 • Maximaal bereik controller: ca. 20 km (FCC)
 • Optionele 4G-connectiviteit voor BVLOS-operaties
 • Bediening: DJI RC Plus
 • Maximaal hoogteplafond: 7.000 meter (met speciale propellers)
 • Geschikte payloads: Zenmuse H20, Zenmuse H20T, Zenmuse H20N, Zenmuse P1 en Zenmuse L1

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI kondigt nieuw Enterprise-vlaggenschip Matrice 350 RTK aan

 • De CSM Radar is niet nieuw, deze kan ook al gewoon op de huidige M300 gemonteerd worden ;).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier