Opmerkelijk

Don’t try this at home: dronepiloot neemt plaats in landbouwdrone

Een drone die bestuurd wordt door een dronepiloot aan boord van het toestel, kun je dat nog wel een drone noemen? Los van dit filosofische vraagstuk kun je je afvragen of het wel verstandig is om jezelf te laten vervoeren door een uit de kluiten gewassen drone die eigenlijk niet bedoeld is voor personenvervoer. Maar dat weerhield deze stuntpiloot niet om zich door een landbouwdrone van de grond te laten tillen.

Landbouwdrone

De video verscheen voor het eerst in september vorig jaar op internet, en doet sindsdien in verschillende versies de ronde op internet. In de video is te zien hoe de dronepiloot zichzelf in het vloeistofreservoir van een DJI Agras T40 landbouwdrone heeft gewurmd, blijkbaar na onderin uitsparingen voor zijn benen te hebben gemaakt.

Vervolgens is te zien hoe de man met container en al heeft plaatsgenomen in de drone, waarna hij zittend op zijn knieën en met de controller in zijn handen de propellers in beweging brengt. Moeiteloos stijgt de drone op, om vervolgens op enige hoogte te blijven hoveren.

DJI Agras T40

Op zich is het geen wonder dat de DJI Agras T40 in staat is om een kleine persoon de lucht in te krijgen: de drone heeft een maximale payloadcapaciteit van 50 kg. Daartoe is de drone voorzien van 8 motoren en propellers, in een X8-configuratie.

Normaal gesproken wordt deze drone ingezet voor het besproeien van akkers. De drone is zeker niet bedoeld voor personenvervoer. In het verleden hebben we wel vaker gezien hoe dergelijke stunts ook verkeerd kunnen aflopen. Kortom: don’t try this at home!

(via DroneDJ)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier