Gerucht

‘DJI Air 3 krijgt 1” sensor, 3x of 7x telecamera en vliegtijd van 30 minuten’ (+update)

Nog deze zomer komt de DJI Air 3 uit, die zou beschikken over een camera met 1” sensor, een telecamera met 3x of 7x zoom, en een vliegtijd van 30 minuten. Dat stelt DJI-watcher Igor Bogdanov op Twitter. Ook is er een afbeelding opgedoken die de Air 3 zou moeten voorstellen, maar die is hoogstwaarschijnlijk fake. Aannemelijk is dat de DJI Air 3 het C1-label zal dragen.

Opvolger Air 2S

De DJI Air 3 moet de opvolger worden van de DJI Air 2S, die medio april 2021 werd geïntroduceerd. De Air 2S bood als eerste in zijn soort een 1” camera met 10 bit kleurdiepte en 5,4K resolutie. Helaas ontbrak een variabel diafragma en ook beschikte de Air 2S niet over een Cx-classificatie. Dat betekent dat de DJI Air 2S per 1-1-2024 alleen nog maar in Open subcategorie A3 gebruikt mag worden, op minstens 150 meter afstand van de bebouwde omgeving.

De camera van de Air 3 zou net als de Air 2S gaan beschikken over een 1” sensor. Aanvullend daarop zou de drone een 3x 1/1.3” of 7x 1/2” telelens aan boord hebben, om zodoende onderwerpen dichterbij te kunnen halen. De maximale vliegtijd zou 30 minuten bedragen, net zoals zijn voorganger. Weliswaar gaan de geruchten gepaard met een afbeelding, maar die is waarschijnlijk fake: volgens Bogdanov zou DJI maatregelen genomen hebben om het vroegtijdig uitlekken van productafbeeldingen te voorkomen.

Vermoedelijke introductie DJI Air 3

Als de geruchten kloppen, dan zou de Air 3 in juni of juli door DJI voorgesteld worden. Onduidelijk is nog wat voor prijskaartje de drone zal gaan krijgen. Eveneens onduidelijk is of de Air 3 zal beschikken over een Cx-classificatie, maar aannemelijk is dat de drone een C1-label krijgt, net zoals de Mavic 3 Classic.

Update (12:49)

Inmiddels is er een eerste foto opgedoken van wat de Air 3 zou moeten zijn. Ook is er voor het eerst een verkoopprijs genoemd: 7.500 yuan, dat is omgerekend ca. 985 euro.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “‘DJI Air 3 krijgt 1” sensor, 3x of 7x telecamera en vliegtijd van 30 minuten’ (+update)

  • William van Beek

    Eigenlijk dus gewoon een iets slechtere (qua specs) Mavic 3, die nu net uit productie is en ook een C1 label heeft. Voor Mavic 3 (classic/Pro) vliegers niet interessant.

    Marketing technisch gezien vanuit DJI wel. Ze hebben de Mini 3 Pro met C0 label, straks de Air 3 met C1 label en de Mavic 3 Pro met C2 label.

    Beantwoorden
  • Jawel, maar dat is dan (zoals altijd) een korte momentopname. Een paar maanden later verandert het toch weer. 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier