#advPro

UAM Hub geeft impuls aan innovatieve stedelijke dronetoepassingen

Om innovaties op het gebied van stedelijke dronetoepassingen te stimuleren werd woensdag 31 mei een nieuw ecosysteem en testcentrum gelanceerd. De High Tech Campus Eindhoven Urban Air Mobility Hub (UAM Hub) brengt ontwikkelaars van stedelijke mobiliteitsoplossingen samen met strategische partners en eindgebruikers die werken aan UAM-innovaties voor de stad van de toekomst.

Drones en smart cities

In de steden van de toekomst spelen drones naar verwachting een grote rol. Niet alleen kunnen ze gebruikt worden om gebieden te beveiligen en inspecties uit te voeren, ook bieden ze kansen op het gebied van goederen- en personenvervoer. Om dat mogelijk te maken is het van belang dat er in een gecontroleerde omgeving getest kan worden met dronevluchten buiten het zicht van de piloot (BVLOS). UAM Hub speelt hierop in met de eerste stedelijke testlocatie voor drone-toepassingen.

Gedurende het Europese project Flying Forward 2020 (FF2020) werden op de High Tech Campus in Eindhoven voor het eerst diverse use cases in de praktijk getest. Daaraan wordt nu een vervolg gegeven met de lancering van de UAM Hub. Ontwikkelaars en eindgebruikers kunnen er terecht om te testen, te ontwikkelen maar vooral om drone-toepassingen te implementeren in de dagelijkse operaties van eindgebruikers. In eerste instantie gaat het daarbij om diverse beveiligings-, inspectie- en bezorgtoepassingen.

Business support

UAM Hub biedt niet alleen technische testfaciliteiten: ook op het vlak van business development is ondersteuning mogelijk. “We streven ernaar het Nederlandse drone-ecosysteem uit te breiden door samenwerking in business development en marketingactiviteiten. Dit bereiken we door gezamenlijke projecten, uitdagingen, evenementen en consortiumvorming voor nationale en internationale subsidiecalls”, aldus Program Manager Ted van Hoof.

Tijdens het lanceringsevenement werden diverse demonstraties verzorgd door partijen die met drones en UAM bezig zijn. Het ging hierbij om toepassingen op het gebied van automatische dataverwerking door AI, unmanned traffic management, 5G connectiviteit, drone delivery, dronedetectie, het uitvoeren van inspecties en beveiliging. Ook werden de lopende projecten, het partner-ecosysteem en samenwerkingsmogelijkheden binnen de UAM Hub toegelicht.

Meer informatie

Wie meer wil weten over de Urban Air Mobility Hub (UAM Hub) kan terecht op www.uamhub.nl.

 

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier