Nieuws

Dronevliegers opgelet: Landgraaf is een no-flyzone tijdens concert Bruce Springsteen en Pinkpop

Met het oog op de openbare veiligheid is de omgeving van Landgraaf aangemerkt als tijdelijke no-flyzone voor onder andere onbemande luchtvaartuigen (drones), tijdens het concert van Bruce Springsteen en het festival Pinkpop. De vliegverboden gelden op zondag 11 juni 2023 en donderdag 15 juni tot en met maandag 19 juni 2023.

De no-flyzone volgt uit de publicatie van een tijdelijk gebied met beperkingen (TGB) in de Staatscourant. Het gebied zal als het goed is ook per NOTAM zichtbaar worden in apps als GoDrone en Aeret.

Alleen drones van hulpdiensten mogen tijdens de festiviteiten in het betreffende gebied opereren. Overige drones zullen worden geweerd. Wie toch een drone laat opstijgen, loopt het risico bekeurd te worden op basis van een schending van artikel 9 van het Besluit luchtverkeer 2014.

(coverfoto: Vj453, CC BY-SA 4.0)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier