Video

Kijken: lawine bij toeval gefilmd door FPV-drone

Een FPV-dronepiloot uit Canada heeft onlangs bij toeval epische beelden gemaakt van een lawine bij een berg op Vancouver Island.

Op zijn YouTube-kanaal vertelt Mactac meer over de bijzondere gebeurtenis:

“We waren met onze langeafstandsdrones op pad voor een dag lang dronevliegen in de bergen in British Columbia op Vancouver Island, in de hoop mooie filmische beelden te krijgen. Er was een paar dagen eerder een ‘ernstige lawinewaarschuwing’, maar de zaken leken te zijn gekalmeerd. Net toen we ons klaarmaakten om te vertrekken, keek ik omhoog en zag een enorme lawine vlak voor ons van de berg afkomen!

Ik haastte me om een accupack op mijn drone te krijgen, rommelde met mijn GoPro en stuurde hem zo snel als ik kon richting de berg. Ik was er net op tijd om een absoluut angstaanjagende hoeveelheid sneeuw op de bodem van de berg te zien glijden. Wat op water lijkt, is eigenlijk een enorme hoeveelheid sneeuw, met een paar bulten zo groot als mijn truck. Het was een geweldige ervaring, iets wat maar weinigen ooit in hun leven zullen zien.”

Mactac, die de beelden begin mei plaatste, gebruikt een Camera Butter 8 Cinema ONE 7-inch frame met een aangepast frontje waarmee hij extreem dicht bij de grond kan vliegen. De camera die hij gebruikt is een GoPro Hero10 Black Bones, voorzien van een ND32-filter.

“Dit is werk op National Geographic-niveau, man. Zo goed gedaan en geweldige timing. Ik hoop dat dit helpt om je dronecarrière naar een hoger niveau te tillen”, zegt een commentator op zijn YouTube-kanaal. Terecht, wat ons betreft!

(via PetaPixel)

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier