Nieuws

Flight Simulator 2024 laat je ook in de Jetson ONE rondvliegen

Volgend jaar verschijnt Microsoft Flight Simulator 2024. In deze nieuwe editie van de bekende vliegsimulator is het onder andere mogelijk om rond te vliegen in de Jetson ONE personal electric aerial vehicle. Dat is een eenpersoons eVTOL die in Zweden wordt ontwikkeld. Daarnaast biedt de game tal van andere typen luchtvaartuigen en kan de speler kiezen uit een veelheid van scenario’s.

Experimental flight

In Flight Simulator 2024 is het mogelijk om vluchten te maken in een veelheid aan verschillende typen luchtvaartuigen, waaronder traumaheli’s, zweefvliegtuigen en heteluchtballonnen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit diverse scenario’s zoals reddingsmissies, vrachtvervoer en offshore transportvluchten.

De toevoeging van ‘experimental flight’ blijkt uit een twee minuten durende trailer die ontwikkelaar Asobo onlangs online zette. Heel kort komt namelijk een multirotortoestel in beeld, die sterke gelijkenissen vertoont met de eenpersoons Jetson ONE eVTOL.

Jetson ONE

De in Zweden ontwikkelde Jetson ONE is in feite een supersized quadcopter die groot genoeg is om een persoon te vervoeren. De fabrikant spreekt van een personal electric aerial vehicle. Maar in tegenstelling tot de eVTOL luchttaxi’s zoals die van EHang en Volocopter is het bij de Jetson ONE uitdrukkelijk de bedoeling dat je als inzittende zelf de stuurknuppel ter hand neemt. En dit kun je dus gaan oefenen in Flight Simulator 2024.

Overigens is het niet voor het eerst dat je in Flight Simulator kan rondvliegen in een elektrisch aangedreven multirotor. In november 2021 bracht Microsoft namelijk een update uit voor de huidige versie van de vliegsimulator, die de tweepersoons VoloCity van Volocopter toevoegde.

De Jetson ONE personal electric aerial vehicle. Bron: Jetson AB

Release

Flight Simulator 2024 vervangt de huidige versie van Flight Simulator, die in 2020 werd uitgebracht. De game komt volgend jaar beschikbaar op pc en Xbox Series X en S, maar Microsoft heeft nog geen concrete introductiedatum genoemd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Flight Simulator 2024 laat je ook in de Jetson ONE rondvliegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier