Video

Kijken: spectaculaire gimbal-FPV-droneshots in nieuwe film Fast X

FPV-wonderkid Johnny FPV heeft het weer voor elkaar. In de nieuwe actiefilm Fast X – ook bekend als Fast & Furious 10 – zitten weer tal van spectaculaire droneshots. Deze werden opgenomen met een FPV-drone met daarop een gimbal en cinemacamera. Die combinatie maakt nòg uniekere shots mogelijk, aangezien de camera los van de drone bestuurd kan worden.

Eerste keer met gimbal

“Ik ben verheugd om eindelijk mijn drone-opnamen van de nieuwste Fast & Furious-film te delen”, zegt Johnny Schaer. “Dit was letterlijk mijn eerste keer dat ik met een drone met daarop een gimbal vloog, waarbij de opnamen werden gemaakt in samenwerking met WarpCam. Daartoe werd hun 6K-camerasysteem op mijn drones gemonteerd.”

“Grote dank aan onze directeur Spiro Razato en DP Igor Meglic voor het tot leven brengen van deze visie. Gimbal FPV blijkt een extreem krachtige tool te zijn, maar ik ben natuurlijk ook erg blij dat een aantal van mijn traditionele FPV-opnamen in de film zijn gekomen. Het is super interessant om de twee stijlen naast elkaar te zien en de verschillende energie te voelen die ze kunnen brengen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Kijken: spectaculaire gimbal-FPV-droneshots in nieuwe film Fast X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier