Nieuws

Prototype DJI Watch verschijnt op Chinese marktplaats

Op een Chinese online marktplaats is een foto opgedoken van wat een werkend prototype van een DJI Watch lijkt te zijn. Helaas besloot DJI om het product nooit op de markt te brengen, maar het lijkt erop dat de smartwatch zich in een zeer vergevorderd stadium bevond. Interessant is het concept wel: de DJI Watch bood een kleine joystick waarmee je een drone zou kunnen bedienen.

DJI Watch

De eerste geruchten over een DJI Watch verschenen in november 2019, toen de welbekende DJI-leaker OsitalV een paar foto’s deelde van een prototype smartwatch. DJI speelde al in 2015 met het idee om een drone te ontwikkelen die met een soort smartwatch bestuurd zou kunnen worden, en in 2016 demonstreerde een Taiwanese onderzoeker hoe je een drone kunt besturen met een Apple Watch. De Chinese dronefabrikant Flypro kwam in 2016 zelfs met een quadcopter op de markt die je met een bijbehorende smartwatch kon besturen: de XEagle.

Heel raar is het dus niet, dat DJI verkenningen deed in deze richting. Maar van een werkend product is het nooit gekomen. Tenminste, dat was de veronderstelling tot nu toe: op een Chinese online marktplaats verscheen recent namelijk een aanbieding voor een tweedehands DJI Watch, met foto’s en al. Het horloge kan zelfs opgestart worden, wat erop duidt dat het om een zeer ver ontwikkeld product gaat.

Vergevorderd prototype

Volgens de website 大疆.com gaat het inderdaad om een vergevorderd prototype van de DJI Watch. Het horloge biedt standaardfuncties zoals een tijd- en datumweergave en alarmklok. Verder biedt het horloge een kleine joystick, die waarschijnlijk gebruikt zou kunnen worden om een drone te besturen. Aangenomen wordt dat de DJI Watch zou werken in combinatie met DJI GO 4, de besturingsapp voor DJI-drones van de vorige generatie.

Het is zeer de vraag of DJI ooit nog met een smartwatch op de markt zal komen die ook dienst kan doen als dronecontroller. Zeker nu dat de DJI RC Motion de functionaliteit van zo’n device eigenlijk heeft overgenomen. Aan de andere kant is het idee van een smartwatch die tevens dienst doet als follow-me beacon helemaal ze gek nog niet. Concurrent Skydio biedt die optie al veel langer.

Productgeschiedenis

Hoe dan ook is het prototype van de DJI Watch een mooi stukje productgeschiedenis en daarmee een leuk hebbeding voor droneliefhebbers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier