Gerucht

DJI levert aankomende Air 3 mogelijk met verbeterde Smart Controller

Samen met de Air 3 zal DJI binnenkort mogelijk een nieuw model Smart Controller introduceren. Dat blijkt uit een uitgelekt voorraadinformatiedocument, waarin gesproken wordt over de DJI RC-N2 en de DJI RC 2. Onduidelijk is nog waarin de nieuwe controllers verschillen van hun voorganger, maar gespeculeerd wordt dat de RC 2 zal beschikken over een helderder scherm.

Nieuw Air 3-puzzelstukje

De DJI Air 3 zal naar verwachting eind juni of begin juli worden aangekondigd, stellen diverse marktvorsers. De drone zelf zal volgens eerdere geruchten beschikken over een 1” sensor, aangevuld met een 3x of 7x telecamera. En volgens een nieuw uitgelekt stukje informatie zal ook de controller een update krijgen.

De scoop werd gedeeld door DJI-leaker Quadro_News, die de volgende voorraadinformatie wist op te duikelen en daarmee een nieuw puzzelstukje legt als het gaat om de specificaties van de aankomende drone:

  • DJI Air 3 (DJI RC-N2)
  • DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC-N2)
  • DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC 2)
  • DJI Air 3 Battery Charging Hub
  • DJI Air 3 ND Filter Set (ND8, 16, 32, 64)
  • DJI Air 3 Intelligent Flight Battery
  • DJI Air 3 Low-Noise Propellers

DJI RC-N2 en RC 2

Het meest in het oog springend zijn de vermeldingen van de RC-N2 en RC 2. Het gaat hier om de controller die bij de drone wordt geleverd. In het geval van de RC-N2 gaat het om een controller zonder display, de RC 2 Smart Controller zal in navolging van de DJI RC voorzien zijn van een eigen scherm.

Op dit moment is het gissen waarin de RC 2 zal verschillen van de originele DJI RC. Een helderder scherm zou in ieder geval een welkome aanvulling zijn, alsook een snellere SOC (processor), want de huidige DJI RC is bepaald geen snelheidsmonster. Lang zullen we niet in onzekerheid verkeren, want de Air 3 zal naar verwachting eind juni of begin juli aangekondigd worden.

Een uitgelekte foto van wat vermoedelijk de DJI Air 3 is.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier