Markt

DJI annuleert orders voor M3P zonder controller en roept prop guards terug

Zonder verdere toelichting te geven heeft dronemaker DJI alle openstaande orders voor de Mavic 3 Pro zonder controller geannuleerd. Ook is de controllerloze uitvoering uit de DJI Store verdwenen. Daarnaast roept DJI alle uitgeleverde M3P prop guards terug. Dit omdat de drone met prop guard meer geluid produceert dan toegestaan volgens de C2-certificatie.

Geen M3P zonder controller

De DJI Mavic 3 Pro wordt sinds zijn release geleverd in diverse configuraties, waaronder een versie met RM330 Smart Controller (DJI RC) en een versie met de uitgebreidere RC Pro Remote Controller. Ook kondigde DJI een versie zonder controller aan, voor mensen die al een RM330 of RC-N1 hadden liggen. Met als voordeel een fors lager prijskaartje: een verschil van 390 euro ten opzichte van de M3P+RM330 bundel.

Maar zonder daarbij enige toelichting te geven heeft DJI alle openstaande orders voor de controllerloze M3P geannuleerd, zo meldt een retailer. De M3P zonder controller is ook verdwenen uit de DJI Store. Het is gissen waarom dit is: wellicht is de marge op alleen de drone niet groot genoeg, of wellicht moet DJI van de huidige voorraad RM330 controllers af, omdat er binnenkort mogelijk een nieuwe versie van de Smart Controller wordt geïntroduceerd, samen met de Air 3. Wie de drone in bestelling had staan, zal dus opnieuw een order moeten plaatsen, maar dan met een controller erbij.

Prop guard recall

Een ander opmerkelijk feit is dat DJI alle uitgeleverde propeller guards voor de Mavic 3 Pro terugroept. De reden hiervoor is dat wanneer de Mavic 3 Pro uitgerust wordt met deze propeller guard, de drone dan het maximaal toegelaten geluidniveau binnen de C2 regelgeving overschrijdt.

Een prop guard is een accessoire die voorkomt dat de propellers per ongeluk in aanraking kunnen komen met vingers of objecten. Door middel van een kliksysteem worden de constructies aan de motorsteunen bevestigd. Maar door interactie met de luchtwervelingen zoals veroorzaakt door de ronddraaiende propellers zorgen de prop guards voor iets meer geluidproductie.

De DJI Mavic 3 Pro is bij Cameranu vanaf nu leverbaar in de volgende sets:

DJI Mavic 3 Pro drone met DJI RC-RM330 Smart Controller -> €2.099
DJI Mavic 3 Pro drone Fly More Combo met DJI RC-RM330 Smart Controller -> €2.799
• DJI Mavic 3 Pro drone Fly More Combo met DJI RC Pro Remote Controller -> €3.499

• DJI Mavic 3 Pro Cine Premium Combo drone -> €4.599

De Mavic 3 Pro prop guard is niet meer leverbaar in de EU.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “DJI annuleert orders voor M3P zonder controller en roept prop guards terug

  • Er komt een nieuwe controller aan, dus die losse drones gaan ze nog even door Chinese kinderhandjes opnieuw laten inpakken met een oude controller. 🙃

    Beantwoorden
  • Ik had de prop guards al in backorder staan bij Droneland sinds half mei. Die order werd gisteren gecancelled om de hierboven genoemde reden. Gelukkig is het mij gisteren toch nog gelukt om de prop guards elders te bestellen en vandaag geleverd te krijgen voor mijn M3P. Ik wilde ze toch graag hebben om veiliger binnen te kunnen vliegen. Daar is het voldoen aan de C2-certificatie volgens mij iets minder belangrijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier