Gerucht

Uitgelekte foto’s van DJI Air 3 wijzen op dubbele camera en nieuwe smart controller

Vooruitlopend op de introductie van de DJI Air 3 zijn er al marketingafbeeldingen uitgelekt die lijken te bevestigen wat al vermoed werd, namelijk dat deze nieuwe drone zal beschikken over een dubbele camera en een nieuw model smart controller. Ook zal naar verwachting de vliegtijd iets langer zijn dankzij de grotere accu. De afbeeldingen werden opgeduikeld door DJI-leakers DealsDrone en RQuandt.

Dubbele camera

Een eerste wapenfeit van de aankomende DJI Air 3 betreft de dubbele camera, waardoor de gebruiker zowel groothoekopnamen kan maken als teleshots. Dat idee introduceerde DJI met de eerste generatie Mavic 3, en wordt nu dus ook doorgevoerd in het compactere Air-platform.

Onduidelijk is nog wat de exacte specs van de camera’s zullen zijn, maar vrijwel zeker is dat de hoofdcamera een 1” sensor zal bieden (waarschijnlijk zonder instelbaar diafragma) en een 3x of 7x telelens. Helaas zal de Air 3 niet beschikken over de Hasselblad-kleurtechnologie zoals die wel in de Mavic 3-serie is terug te vinden.

Nieuwe controllers, grotere accu

Een ander gerucht dat bewaarheid lijkt te worden betreft de introductie van een nieuw model smart controller, de DJI RC 2. Deze heeft qua uiterlijk wel iets weg van de RC Pro controller, dus met externe antennes. Specificaties zijn echter nog onbekend. Overigens heeft ook de basiscontroller een update gekregen; samen met de RC 2 wordt ook de schermloze DJI RC-N2 geïntroduceerd.

Ook duidelijk is dat de Air 3 een langere vliegtijd zal bieden. De accu van de Air 3 heeft een capaciteit van bijna 63 Wattuur. Dat is een toename van ca. 30% ten opzichte van voorganger Air 2. Het ligt voor de hand dat de vliegtijd flink langer zal worden, wellicht meer dan 40 minuten.

Adviesprijzen

Ook op het gebied van advies verkoopprijzen is er al één en ander uitgelekt. Op Amazon UK verscheen al een advertentie voor de nieuwe drone. Daarbij stond een prijskaartje van 962 pond voor de DJI Air 3 met RC-N2 controller. Omgerekend is dat ca. € 1.115.

De DJI Air 3 Fly More Combo met de DJI RC-N2-controller zou 1.199 pond moeten gaan kosten (€ 1.389), terwijl de Fly More Combo met de RC 2-controller voor 1.379 pond (€ 1.599) over de toonbank zal gaan. Let wel; de uiteindelijke EU-adviesprijzen kunnen afwijken van deze bedragen.

Cx-label

Aangezien de Air 3 qua gewicht zeker onder de 900 gram zal blijven, ligt het in de lijn der verwachtingen dat de DJI Air 3 zal beschikken over het felbegeerde C1-label. Dat betekent: alleen het basis dronebewijs A1/A3  nodig, wel registreren als operator bij de RDW, en het overvliegen van personen is kortstondig toegestaan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Uitgelekte foto’s van DJI Air 3 wijzen op dubbele camera en nieuwe smart controller

 • Geen drone bewijs is toch tot 250 Gram, C0 klasse. Air 3 is C1 klasse, dan moet je toch A1-A3 hebben?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Ja, je hebt helemaal gelijk. Dit is direct aangepast!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier