Video

Kijken: ‘meteoriet’ achtervolgt auto in next level droneshot

In de loop der jaren zijn er al heel wat spectaculaire en originele dronevideo’s gepubliceerd op Dronewatch, maar onderstaande video is toch echt wel weer next level. Het lijkt alsof een auto door een meteoriet wordt achtervolgd, in een spectaculair landschap. In werkelijkheid gaat het om een racedrone met daaraan een flare (lichtkogel). De beelden werden geschoten met de DJI Inspire 3.

Geen VFX

De video werd op Instagram gepubliceerd door dronepiloot en filmmaker Nathan McBride. Hij onderstreept dat er geen sprake is van computeranimatie, maar dat de achtervolging echt met een drone werd gevlogen: “Nee, dit zijn geen special effects 🔥✨. Deze opname is onderdeel van een concept voor een special in opdracht van @rivianofficial onder leiding van @zeppelinzeerip en @joshfinbow. Een geweldige crew van getalenteerde mensen werkte 6 uur aan dit shot en we zijn superenthousiast over het resultaat.”

Voor het maken van het shot maakte McBride gebruik van de nieuwe DJI Inspire 3, die dankzij zijn lichtgevoelige Zenmuse X9 Air-camera extra geschikt is voor opnames tijdens de schemering. “Dual operator shot gemaakt door @nathanmcbride en @colby.elliot. De FPV-drone werd gevlogen door @lukabees 🧙‍♂️

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier