Video

Kijken: Renewal | Een verhaal over regen en zonneschijn

Afgelopen week regende het weer eens flink, na een lange periode van droogte. De weeromslag inspireerde filmmaker David Brand om er in eigen land op uit te gaan met zijn drone en camera. Hij legde vast hoe het bos verfrist, verkwikt en herboren aanvoelt na de regen. De scènes in deze korte natuurfilm zijn vastgelegd op of nabij de Duivelsberg in Berg en Dal, Nederland.

Regen en zonneschijn

David zegt het volgende over de video: “Normaal gesproken vlieg ik mijn drone alleen bij mooi en droog weer. Maar voor deze film trok ik er juist op uit in slecht en regenachtig weer. En dat beviel uitstekend, oordeel zelf! De luchtopnames zijn gemaakt met mijn DJI Mavic Air 2. Het andere beeldmateriaal is opgenomen met mijn Canon EOS R + 50 mm f/1.4 lens.”

In de beschrijving bij de video legt David uit hoe hij op het idee kwam voor Renewal. “De frequentie van zomerregen neemt af, wat vakantiegangers vreugde brengt, maar een bedreiging vormt voor de natuur. Wanneer de regen terugkeert na een langdurige droge periode, komt deze vaak in grote hoeveelheden tegelijk aan. Dit fenomeen is ontzagwekkend om te zien. De bossen veranderen in weelderige regenwouden, bospaden veranderen in beekjes en overal voel je de verjonging van het leven in de bladeren. Zodra de regen optrekt, wordt het bos een magische plek, verfrist, verkwikt en herboren.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier