Nieuws

Scandinavische webshop zet productinfo DJI Air 3 vroegtijdig online

Een Scandinavische webshop heeft per ongeluk een pagina met productinformatie en foto’s met betrekking tot de aankomende DJI Air 3 online gezet. Dat ontdekte DJI-leaker Jasper Ellens. De drone zal beschikken over twee camera’s met 1/1.3” CMOS-sensoren, een vliegtijd van 46 minuten, een nieuw O4-videosysteem, obstakeldetectie rondom en ondersteuning voor 10-bits D-Log M en HLG.

Groothoek en tele

Uit de uitgelekte informatie blijkt dat de DJI Air 3 zal beschikken over twee camera’s: een camera met een groothoeklens en een camera met een medium telelens (3x optische zoom). De camera’s zijn allebei gebaseerd op een 1/1.3” CMOS-sensor. Deze kunnen foto’s maken met een resolutie van 48 megapixels, of filmen in 4K bij maximaal 100 fps. Het is ook mogelijk om in HDR te filmen. De maximale framerate is dan 60 fps.

Beide camera’s ondersteunen ook de 10-bits D-Log M- en 10-bits HLG-kleurmodi. De 10-bits D-Log M-modus helpt meer licht- en schaduwdetails te behouden voor meer flexibiliteit bij het bewerken. De 10-bits HLG-modus biedt een hoger dynamisch bereik, zonder dat kleurcorrectie noodzakelijk is. De groothoekcamera heeft een vast diafragma van f/1.7. De telecamera heeft een diafragma van f/2.8.

Het is ook mogelijk om 2,7K verticale videobeelden op te nemen, ideaal voor social media. Hiertoe wordt het beeld uitgesneden. Het is dus niet zo dat de camera kan draaien, zoals bij de DJI Mini 3 Pro. Andere creatieve mogelijkheden op het gebied van beeldmaken zijn Night Mode, Hyperlapse, Slow Motion en SmartPhoto 3.0. Tot slot biedt de DJI Air 3 een Tilt-Shift mode (voor het zogenaamde ‘Madurodameffect’).

Samen met de DJI Air 3 introduceert een nieuwe smart controller: de DJI RC 2. Deze biedt ondersteuning voor het nieuwe O4-videoprotocol.

Vliegprestaties en mogelijkheden

De DJI Air 3 biedt een flink langere vliegtijd ten opzichte van zijn voorganger, namelijk 46 minuten onder ideale omstandigheden. De nieuwe accu charging hub biedt een innovatieve feature; het is mogelijk om resterende energie uit deels leeggevlogen accu’s over te dragen naar de accu die nog het meest vol zit, zodat die weer helemaal opgeladen kan worden.

Voor de veiligheid beschikt de DJI Air 3 over obstakeldetectie in alle vliegrichtingen. Dankzij APAS 5.0 is het mogelijk om door complexe omgevingen te navigeren, waarbij de drone helpt om soepeltjes om obstakels heen te vliegen.

Verder is de DJI Air in staat om de dronepiloot te ondersteunen bij het volgen van onderwerpen of het maken van complexe bewegingen. Hiertoe is voorzien in Focus Track (Spotlight 2.0, ActiveTrack 5.0, Point of Interest 3.0) en QuickShots (Rocket, Dronie, Circle, Helix, Boomerang, en Asteroid). Ook is het mogelijk om waypointmissies uit te voeren. De DJI Air 3 is de eerste drone in de Air-serie die dat biedt.

DJI Air 3: belangrijkste features

Kort samengevat zijn dit de belangrijkste features van de aankomende DJI Air 3:

  • Groothoek & 3× medium tele
  • Omnidirectionele obstakeldetectie
  • Dual-camera 4K/60fps HDR-video’s
  • Maximale vliegtijd van 46 minuten
  • Dual-Camera 48MP foto’s
  • Nieuwe 04 videotransmissie

Het is nog niet bekend wanneer de DJI Air 3 officieel wordt aangekondigd en wat de adviesprijzen zullen zijn. Ook is nog onduidelijk welke Cx-classificatie de DJI Air 3 zal hebben, maar aannemelijk is dat het om een C1-label gaat.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier