Video

Kijken: eruptie van de Litli Hrútur-vulkaan bij middernachtzon

Reis met ons mee naar het adembenemende landschap van IJsland, waar de oerkrachten die de aarde hebben vormgegeven zich soms aan de oppervlakte manifesteren. In deze verbluffende dronevideo, gemaakt door Arnar Tómasson, worden we meegenomen naar de nieuwste uitbarsting bij de Litli Hrútur-vulkaan, gelegen in de buurt van Reykjavik.

Fagradalsfjall-vulkaancomplex

Litli Hrútur is een onderdeel van het Fagradalsfjall-vulkaancomplex, dat sinds maart 2021 actief is. Op 10 juli 2023 begon de Litli Hrútur-vulkaan met zijn meest recente uitbarsting, en Arnar Tómasson was er om deze indrukwekkende gebeurtenis vast te leggen. De dronebeelden tonen de verwoestende kracht van de lavastroom terwijl deze zich een weg baant langs de flanken van de berg.

“Ik besloot om naar de nieuwe vulkaan in IJsland te lopen en wat drone-opnamen te maken terwijl de middernachtzon scheen. De wandeling was in totaal 18 km. Ik ben zo blij dat ik deze beelden heb en ik hoop dat je ervan zult genieten”, schrijft Arnar bij de beelden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier