Nieuws

Dronisos verzorgt grootste droneshow tot nu toe in Europa

Dronisos, een in Frankrijk gebaseerd bedrijf op het gebied van drone-lichtshows, heeft de grootste droneshow ooit in Europa verzorgd tijdens de Bastille Day-vieringen in Disneyland Parijs. De show vond plaats boven het Kasteel van Doornroosje en bestond uit 1.495 drones. Deze werden vergezeld door lichteffecten, fonteinen en vuurwerk. De show toonde naast figuren van Disney en Pixar ook Parijse bezienswaardigheden en de Franse vlag.

Ambitieuze show

Dronisos is de officiële technologieprovider van Disneyland Parijs en werkte samen met het productie- en artistieke team van het attractiepark om deze ambitieuze show te creëren. De inhoud van de show werd zorgvuldig geheimgehouden tot de onthulling tijdens de Bastille Day-vieringen.

Dronisos werkt sinds 2018 samen met Disneyland Parijs en heeft bijna 1.000 shows verzorgd, met in totaal meer dan 20.000 vlieguren. Door voortdurende innovatie heeft het bedrijf zeer creatieve shows weten te creëren, die steeds meer bezoekers trekken.

Ben Spalding, producent van de Bastille Day-show, Disneyland Parijs, zegt: “Opnieuw een spectaculaire show, verhalen vertellen op zijn best! En hoe kun je dat beter doen dan met het zeer getalenteerde team van Dronisos? Ik ben erg trots op alle gepassioneerde teams die opnieuw hebben samengewerkt om nog verder te gaan. Voorwaarts en omhoog!”

Versmelting van kunst en technologie

Jean-Dominique Lauwereins, oprichter van Dronisos, blikt trots terug op de show: “De Bastille Day-show, met 1.500 drones, is het resultaat van de krachtige versmelting tussen geavanceerde technologie en hoogstaande artistieke regie. Samen met de teams van Disneyland Parijs delen we een gemeenschappelijke visie: technologie gebruiken om betoverende dromen en magische ervaringen te creëren. Dit project is een groot succes en we willen de teams van Disneyland Parijs bedanken voor hun vertrouwen en samenwerking.”

Dronisos organiseert wereldwijd droneshows. In 2019 was het bedrijf betrokken bij de totstandkoming van een Peugeot-commercial. In 2020 verzorgde het bedrijf de grootste indoor droneshow tot op dat moment. Dronisos ging in 2020 een samenwerking met de Franse dronebouwer Parrot aan voor de levering van lichtgevende drones.

Tijdens de show waren onder andere iconische Disney-figuren te zien. Bron: Dronisos

(coverfoto: Disneyland Paris / Dronisos –  Moulin Rouge® is een geregistreerd handelsmerk van Moulin Rouge – via blooloop)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier