Nieuws

Manna Drone Delivery start ’s werelds grootste dronebezorgingstrial in Dublin

De Ierse dronebezorgingsfirma Manna, opgericht door Bobby Healy, bereidt zich voor op wat volgens Healy de grootste dronebezorgingstrial ter wereld zal zijn. Bij de proef, die plaatsvindt in een voorstad van Dublin, worden drones getest die goederen binnen een straal van 3 km bezorgen met een snelheid van 60 km/u. Eind 2024 moeten 1,5 miljoen mensen in Ierland bereikt kunnen worden.

100.000 mensen bedienen

Manna heeft al meer dan 100.000 succesvolle dronebezorgingen uitgevoerd tijdens eerdere trials. De nieuwe trial in Blanchardstown zal vijf keer groter zijn dan eerdere operaties en heeft als doel 38.000 huishoudens te bereiken en een bevolking van ongeveer 100.000 mensen te bedienen. Het begint met 500 vluchten per dag. Later wordt dat opgeschaald naar 1.000 dagelijkse vluchten, die uitgevoerd worden tussen 8 uur ’s ochtends en 9 uur ’s avonds. De Ierse luchtvaartautoriteit heeft al groen licht gegeven voor de proef.

De gebruikte drones zullen een grotere laadcapaciteit hebben dan eerdere modellen, en kunnen in alle weersomstandigheden opereren. Manna heeft plannen om volgend jaar diensten te lanceren op 25 locaties, waardoor ze tegen het einde van 2024 ongeveer 1,5 miljoen mensen in Ierland kunnen bereiken.

Via de drones van Manna kunnen allerlei goederen worden afgeleverd, variërend van een verse kop koffie tot maaltijden, boodschappen en niet-voorgeschreven medicatie. Bestelde producten worden door middel van een lier op de oprit of in de tuin geplaatst. Voor het plaatsen van bestellingen heeft Manna een eigen app ontwikkeld, met daarin storefronts van deelnemende retailers en restaurants.

“Onze volgende dronebezorgingsuitrol in Dublin zal 38.000 huishoudens in de buitenwijken bereiken waarbij de gemiddelde bezorgtijd ongeveer 3 minuten is. Met meer dan 1.000 bezorgingen per dag vanuit deze ene basis geloven we dat dit de grootste dronebezorgingoperatie ter wereld zal zijn. We staan op het punt om de realiteit van grootschalige dronebezorging te bereiken”, zegt Bobby Healy, oprichter van Manna Drone Delivery op LinkedIn.

Uitrol in de VS

Manna is ook van plan om dronebezorging te gaan aanbieden in de VS. Het bedrijf is onlangs begonnen met trials in Texas na investeringen van Coca-Cola HBC. In Ierland heeft het bedrijf een partnerschap gesloten met Falcon AM Real Estate voor een vergunningsaanvraag om een parkeerplaats als opstijg- en landingshub te gebruiken.

(bron: Business Post)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier