Video

Kijken: Ferrari Pista 488 als miniatuurautootje in tilt-shift FPV-dronevideo

De Franse filmmaker Stéphane Couchoud is één van de meest creatieve dronepiloten van dit moment. Eerder deelden we een unieke video waarin het lijkt alsof Stéphane zelf aan boord zit van een FPV-drone. Het spelen met unieke perspectieven komt ook aan de orde in zijn video van een Ferrari Pista 488, waarin het tilt-shift-effect zorgt voor een verbazingwekkend miniatuureffect.

Tilt-shift

Voor het maken van deze video combineerde Stephane drone-opnamen van een echte Ferrari Pista 488 met die van een miniatuurversie in een zelfgemaakte modelwereld. Het resultaat is een duizelingwekkende montage van werelden die naadloos op elkaar aan lijken te sluiten.

Stéphane zegt zelf het volgende over de video:

“Ondergedompeld in de wereld van FPV-drones omarmen we ons innerlijke kind en ervaren we puur plezier wanneer we met deze lichtgewicht koolstofwonders door de lucht zweven. In de video waarin de DJI Air Unit 3 en de Ferrari Pista 488 worden getoond, viel het me op hoezeer de nieuwsgierigheid en speelsheid van mijn kleine neefje en mezelf op elkaar leken. Dit raakte een snaar van mijn Peter Pan-syndroom.

Het feit dat de Ferrari Pista 488 in de video wordt gebruikt, heeft bijzondere betekenis voor mij, omdat ik een exacte miniatuurversie van de auto bezit. Ik heb met grote zorg een model van hout en ingewikkelde wegen gemaakt. Door het gebruik van shift-lenzen, die normaal gesproken in de architectuur worden gebruikt, kon ik een ‘Tilt Shift’ effect creëren, wat de charme van de miniatuurwereld die ik heb gemaakt versterkt. Het spelen met echte en nagemaakte overgangen heeft een verbluffend effect en verhoogt de algehele ervaring.”

(bron: Viewpoints)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier