Opmerkelijk

Drone vindt gewond slachtoffer van ongeval op spoor met naderende trein

In de VS heeft een drone voor een wel heel opmerkelijke levensredding gezorgd. Na een melding over een eenzijdig verkeersongeval trof de politie geen bestuurder aan in een brandende auto. Daarop werd een drone met warmtebeeldcamera ingezet. Wat bleek: de 37-jarige bestuurder was zo’n anderhalve kilometer op het spoor in elkaar gezakt. Een naderende trein kon tijdig worden stilgezet.

Zoekactie vanuit de lucht

Het ongeval vond plaats in de Amerikaanse staat Minnesota. Het kantoor van de sheriff van Renville County kreeg op vrijdag 23 juni een telefoontje binnen op het alarmnummer, over een Buick Rendezvous die in brand stond. Tijdens de bluswerkzaamheden werd geconstateerd dat er niemand in het voertuig zat.

De hulpdiensten gebruikten een drone met infraroodcamera bij hun pogingen om de bestuurder te vinden. Hij werd ongeveer anderhalve kilometer verwijderd van de plaats van het ongeval gevonden. Hij verkeerde ‘in duidelijke nood’, aldus de sheriff. Later werd hij geïdentificeerd als een 37-jarige man uit Granite Falls.

De man was in elkaar gezakt op het spoor en de spoorwegmaatschappij werd gecontacteerd om alle treinen die in het gebied reden te stoppen, zei de sheriff. Lokale autoriteiten zeiden dat een naderende trein stopte in Sacred Heart, ongeveer drie kilometer van de plek waar de gewonde man was ingestort.

Het slachtoffer werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht en later naar een ziekenhuis in St. Cloud gevlogen. De oorzaak van de crash is niet bekend. De sheriff gaf geen informatie over de toestand van de chauffeur. Renville County ligt in zuid-centraal Minnesota, ongeveer 160 kilometer ten westen van Minneapolis.

Autel EVO II V3

De gebruikte drone betreft een Autel Robotics EVO II Dual 640T V3 drone met thermische camera. Deze drone wordt ook wel gezien als alternatief voor de DJI Mavic 3 Thermal.

De drone waarmee het slachtoffer werd aangetroffen. Bron: Renville County Sheriff’s Office

(bron: The Kansas City Star)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier