Productnieuws

FIMI onthult betaalbare Manta VTOL drone met kantelrotors

FIMI Technology, een submerk van de Chinese technologiegigant Xiaomi, heeft onlangs de Manta VTOL fixed-wing drone gelanceerd. De Manta combineert de efficiëntie van een vliegtuig met de flexibiliteit van een multirotor. Met een prijskaartje van slechts 139 dollar is de drone opmerkelijk betaalbaar, terwijl deze indrukwekkende functies en prestaties biedt. De drone kan uitgerust worden met verschillende flight controllers, accu’s en payloads.

Tot 85 minuten vliegen

De Manta VTOL weegt slechts 500 gram en onderscheidt zich door een kantelrotorontwerp dat verticaal opstijgen en landen mogelijk maakt. Hiermee combineert het de voordelen van multi-rotor hover mogelijkheden met de cruisende efficiëntie van een vliegtuig met vaste vleugels. Dankzij het staartloze ontwerp kan de drone tot maar liefst 85 minuten in de lucht blijven, afhankelijk van de gekozen accu. De kruissnelheid is ca. 45 km/uur.

De drone heeft een modulair ontwerp waarmee gebruikers gemakkelijk onderdelen kunnen vervangen en assembleren. Daarnaast kunnen droneliefhebbers diverse configuraties uitproberen met 3D-print sjablonen en aanpasbare onderdelen, om zo een gepersonaliseerde vliegervaring te creëren.

Meerdere besturingsmogelijkheden

De FIMI Manta VTOL biedt een unieke Y3 kantelrotor configuratie en een vleugelstructuur die is geïnspireerd door de natuur. Daarnaast is de drone compatibel met gangbare open-source flight controllers (waaronder ArduPilot), waardoor gebruikers hun voorkeurssysteem kunnen kiezen.

Het ontwerp van de kantelrotor maakt een naadloze overgang mogelijk tussen verticale lift en voorwaartse voortstuwing. Het solide frame, stevige metalen servomotoren en volledig metalen rocker-armen zorgen voor een soepele transformatie en een lange levensduur.

De Manta VTOL drone biedt ook voldoende ruimte voor verschillende soorten accu’s en beschikt over een multifunctioneel apparatuurbay. Hiermee kunnen gebruikers diverse HD videozenders toevoegen (zoals de Caddx Vista of DJI O3 air units) en accessoires zoals de FIMI’s G21 Pro 3-assige gimbal camera bevestigen.

Het kantelmechanisme wordt aangedreven door een servo.

Nieuwe mogelijkheden

Met deze unieke en betaalbare drone opent FIMI nieuwe mogelijkheden voor de wereld van fixed-wing VTOL drones. Het is nog afwachten of de combinatie van stabiliteit tijdens het zweven en lange vluchttijden de Manta tot een aantrekkelijke keuze maakt voor zowel droneliefhebbers als commerciële operators wanneer deze later dit jaar op de markt komt.

Meer informatie over de Manta VTOL is te vinden op de website van FIMI.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier