Markt

Skydio beëindigt verkoop van consumentendrones

Vier jaar na de lancering van de Skydio 2, bekend om zijn unieke autonome objecttracking en geavanceerde cinematografische functies zoals KeyFrame, heeft Skydio aangekondigd de verkoop van drones aan consumenten te beëindigen. Het bedrijf richt zich in de toekomst alleen nog op zakelijke en institutionele afnemers. Dat meldt de directeur van het bedrijf in een persbericht.

Professionele toepassingen

De drones van Skydio worden niet alleen door consumenten gebruikt om unieke foto’s en video’s te maken tijdens activiteiten als fietsen, klimmen en skiën, maar ook in professionele sectoren zoals openbare veiligheid, transport, energie, bouw en defensie. Het groeipotentieel zit met name in professionele toepassingen, zegt CEO Adam Bry. Dat heeft het bedrijf doen besluiten om te stoppen met de verkoop van consumentendrones.

Skydio zal de verkoop van zijn Skydio 2+ Starter, Sports, Cinema en Pro Kits per direct stopzetten. Het bedrijf heeft toegezegd door te gaan met het bieden van software- en klantenondersteuning voor bestaande klanten. Ook blijft het bedrijf garanties, Skydio Care en reparaties ondersteunen. Accessoires, zoals vervangende batterijen, propellers en laadkabels, blijven zo lang mogelijk op voorraad voor huidige gebruikers.

Commerciële bedrijven en overheidsorganisaties kunnen nog steeds de Skydio 2+ Enterprise Kit aanschaffen via hun Skydio-vertegenwoordiger of wederverkoper.

Focus verleggen

Skydio is niet de enige fabrikant van drones die de switch maakt van recreatieve naar professionele gebruikers. Het Franse bedrijf Parrot besloot een paar jaar geleden ook al om zich terug te trekken uit de consumentenmarkt, als gevolg van flink afnemende verkopen.

Op drones die aan overheden en bedrijven worden verkocht zit over het algemeen meer marge. Bovendien worden dergelijke drones vaak verkocht in combinatie met software voor o.a. dataverwerking. Daarnaast spelen concurrenten van DJI graag in op het anti-Chinese sentiment dat vooral in Amerikaanse overheidskringen speelt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier